Uit de koker van Albert

vrijdag, juli 13, 2007

Raadsvergadering

Gisterenavond was de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie. Vooraf heeft wethouder Gerrit van der Meer een mededeling gedaan over de stand van zaken rond het opschorten van de bouw van de Oranjebuurt in Sassenheim. Bouwbedrijf Roos zit in fianciële problemen. Men hoopt dat deze problemen na de bouwvakvakantie zijn opgelost. Er is contact tussen woonstichting Vooruitgang en Roos bouw en de gemeente. Wethouder van der Meer wist met grote zekerheid aan te geven dat de woningen zullen worden afgebouwd. Ik heb gevraagd of de kopersverenigingen ook als betrokken partij kunnen worden beschouwd. Daar heeft Roos inmiddels ja op gezegd. Wie de hele mededeling wil zien kan terecht op http://www.deteyding.nl/ daar staat een opname van Piet Molenaar.

Het beheersplan voor de Kaag is voor een deel door de raad in meerderheid aangenomen. Dat wil niet zeggen dat het al klaar is. Wethouder Bert Homan zal met een aantal meer gedetaileerde plannen terugkomen naar de raad. Wel is van groot belang dat er snel een vergunningstelsel komt voor ligplaatsen van (woon)schepen. Dit is nu nog een taak van de provincie, maar die taak wordt snel overgeheveld naar de gemeente Teylingen. We kunnen het niet hebben dat er een vergunningsloze periode ontstaat want dan kan iedereen overal een (woon)boot neerleggen. Vooral die zaken die hiermee te maken hebben zijn door de raad goedgekeurd.

Wethouder Van der Zon mocht gisteren de "bolletjestrui" aantrekken. Hij heeft weer een zware bergetappe gewonnen. We staat weer boven op een alp. Met andere woorden we hebben weer een fianciële meevaller. Was hij vorige week nog in een treurige stemming, na het ontvangen van de meicirculaire kan hij weer breeduit lachen. De gemeente Teylingen krijgt van het rijk 900.000 euro meer dan verwacht. Hiervan is 350.000 euro bestemd voor schuldhulpverlening, veiligheid en WMO. Vooral het extra geld voor de WMO zullen wij met kritische ogen blijven volgen. We hebben al eerder aangegeven dat de toewijzing van de thuiszorg vanuit de ISD niet die kwaliteit heeft die we zouden mogen verwachten. Er wordt flink geknepen met het toekennen van hulp. Wij hebben bij de invoering afgesproken dat de thuiszorg op het kwalitatieve peil zou blijven als voor de WMO. Gezien de vele klachten die wij hierover krijgen lijkt dat op dit moment zeker niet het geval. Daarom openen wij ook in september een meldpunt WMO.

De VVD probeerde gisteren nog even een spelletje te spelen door de raad ad-hoc te laten beslissen over de aanleg van twee speelterreinen in Voorhout. Dit spel werd vorige week ingeluid door inspraak van een aantal buurtbewoners en heel veel kinderen. Toen was al duidelijk dat dit allemaal vooropgezet was met medeweten van de VVD fractie. Gisterenavond ging het verder omdat de VVD met een initiatiefvoorstel kwam dat inhield dat vooruitlopend op de behandeling van alle speelterreinen in Teylingen (dat in september aan de orde is) ons werd gevraagd in te stemmen om deze twee terreinen al vast te gaan opknappen. Wethouder Homan stelde dat deze twee terreinen er wel slecht aan toe waren en dat ze hoog op zijn nog te bespreken lijstje stonden, maar zei niet dat ze bovenaan staan. Wij willen eerst weten hoe alle speelterreinen er voor staan en dan met de slechste beginnen. als dat de twee terreintjes in Voorhout zijn dan kan in september worden begonnen en liggen er volgend voorjaar twee prachtige terreinen. Maar als andere er nog slechter aan toe zijn dan gaan die voor.
Opvallend was dat de VVD alleen bijval kreeg van Trilokaal. De anders zo principiële opstelling werd volgens Leo van Steijn dit keer (maar dan ook alleen voor deze ene keer) aan de kant gezet. Dat gaf nogal wat hoongelach in de raad. De VVD wijs geworden na het eerste termijn trok het voorstel in.