Uit de koker van Albert

zondag, juli 01, 2007

Zware agenda's

De afgelopen week was de week van de zware agenda's. In alle drie de commissies waren de agenda's overvol en gaven een hoop agendapunten aanleiding tot veel discussie.

De commissie ruimte was al in twee avonden gepland. Belangrijk punt was daar het vaststellen van het bestemmingsplan oost in Sassenheim. Joost heeft dat prima gedaan. Hans heeft zich ingezet voor de Elstgeesterpolder. Ook dat gaf veel discussie.

In de commissie welzijn hebben Hans en Gertrude zich ingezet voor het speociaal onderwijs en de toetreding van Noordwijk bij de ISD.

In onze commissie heeft Elsbeth forse kritiek gegeven op de recreatievisie. Wij vinden dat vooral de natuurwaarden achterblijven in deze visie. Ik heb de discussie rond het beheer van Kaag gevoerd. Ook ik had veel vragen en opmerkingen over het beheer. In tegenstelling tot bij de recreatievisie heeft wethouder Bert Homen wel vrijwel alle vragen en opmerking die ik had kunnen beantwoorden. Deze twee onderwerpen liepen echter zo veel uit dat we een tweede avond nodig hebben om de rest van de agenda af te werken. Die is ingepland op woensdag a.s. om 20.00 uur in het bestuurscentrum van Voorhout.

In het presidium hebben ik vrijdagochtend aangegeven dat wij als raad zelf verantwoordelijk zijn aan de hoeveelheid onderwerpen in deze laatste vergaderingen voor de zomervakantie. In diverse vergaderingen hebben wij het college opdracht gegeven om voor de zomer met een pan van aanpak en visie of een notitie te komen. Dan moet je het niet vreemd vinden dat als het college daar aan voldoet de agenda's uitpuilen.