Uit de koker van Albert

dinsdag, juli 10, 2007

Oranjebuurt

De bouw in de Oranjebuurt is vandaag weer gestart. Toch maken kopers zich zorgen. Er is opgemerkt dat men snel de vloeren aan het leggen is. Daarmee zal de tweede aanbetaling voor de woningen gerealiseerd worden. Bedrijven in financiële nood of liquiditeitsproblemen halen wel vaker dit soort fratsen uit om een laatste slag te slaan. De kopers zijn verplicht om een tweede aanbetaling te doen nog net voor het faillisiment wordt aangevraagd. Of dit ook nu zo is en De Roos bouw of de Roos vastgoed inderdaad in de problemen zit is mij op dit moment nog steeds niet duidelijk. Ik heb nog geen antwoord van onze wethouder ontvangen. Ik raad alle betrokkenen aan om snel contact op te nemen met de gemeente en hun hypptheek verstrekker om grote problemen te voorkomen. Het is en blijft voor mij een mistig geheel zo lang ik geen antwoorden krijg.

1 Comments:

  • At 9:52 p.m., Blogger Veugelers said…

    Geachte heer Vink,

    Dank voor uw tweede reactie. Uit een door ons vandaag ontvangen brief van de woningbouwvereniging blijkt dat ook voor hen het voorval (uitoefening retentierecht door onderaannemer richting hoofdaannemer) onverwacht was en zij ons momenteel nog niet verder kunnen informeren. Wij worden binnen drie weken nader geïnformeerd.

    Aangezien u ook nog geen reactie van de wethouder heeft ontvangen en een en ander een schemergebied blijft, is het wellicht een optie om dit punt morgen aan te kaarten op de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Ondanks dit specifieke agendapunt niet geagendeerd staat, kunt u uiteraard vragen stellen via het zogenaamde 'vragenkwartier' dat als agendapunt 4 staat opgenomen.

    Enkele suggesties voor vragen zijn mijns inziens:
    - Wat weet het college van de huidige problemen rond de Oranjebuurt?
    - Op welke wijze kan het college een bijdrage leveren om deze problemen zo spoedig mogelijk op te lossen zodat de bouw niet opnieuw vertraging oploopt wat gezien alle eerdere problemen maatschappelijk gezien erg onwenselijk is?

    Kunt u wellicht via deze weblog kenbaar maken of u het onderwerp Oranjebuurt nog kort ter sprake kunt brengen op de raadsvergadering donderdagavond, zodat eventuele buurtbewoners weten of het nuttig is om in dit kader de raadsvergadering bij te wonen?

    De openbare vergadering start volgens het RIS (Raadsinformatiesysteem van gemeente Teylingen) om 20.00 uur. Kunt u voor de lezer van uw weblog aangeven op welke locatie/adres deze vergadering plaatsvindt?

    Ik besef dat bovenstaand verzoek erg ‘last-minute’ is. Echter aangezien de volgende raadsvergadering pas op 27 september a.s. plaatsvindt en de onzekerheid bij alle toekomstige bewoners van de Oranjebuurt nu hoogtij viert, leek het mij toch verstandig dit verzoek namens hen en mijzelf toch te plaatsen.

    Mocht u desondanks niet kunnen voldoen aan het bovenstaande verzoek, dan dank ik u uiteraard voor al uw overige inspanningen die u toe nu toe voor ons heeft verricht.

    Met vriendelijke groet,
    E.W.G. Veugelers

    Namens
    http://oranjebuurt.personalsite.nl
    c.q. http://oranjebuurt.tk

    Hier kan een ieder de uitnodiging voor de raadsvergadering van morgen terug vinden:
    http://bis.teylingen.nl/pdms_Web_pub/

     

Een reactie posten

<< Home