Uit de koker van Albert

maandag, februari 20, 2006

De fractie

De fractie begint op stoom te komen. Joost ondersteund door Jeroen heeft de openheid en transparatie op zich genomen en dit uitgedragen in de pers. De fractievergaderingen zijn openbaar, maar meldt u zich wel even aan via Joost joost@peetoom.demon.nl

Elsbeth, Gertrude en Hans zijn al ver gevorderd met het schrijven van een werkplan voor de fractie. Het werkplan beschrijft de te nemen acties door de fractie voor de komende jaren. Belangrijk is dat we ons, naast het zijn van coalitiepartner, als fractie blijven profileren. Het moet de kiezer duidelijk zijn waarom wij als PvdA in de coalitie zitten en wat de kiezer daar van merkt.

Elsbeth heeft het congres van het Pact van Teylingen "balans van het offensief" bijgewoond.

Ik zelf heb mij opgegeven voor de voorlichtings- en discussie bijeenkomst over de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) die 1 maart zal plaatsvinden.

We hebben een lastig eerste debat gevoerd over de begroting 2006. Dat komt nog een keer terug omdat we het college om verbeteringen en verduidelijkingen hebben gevraagd. Op 23 maart hebben we een extra raadsvergadering over de begroting. Deze moeten we dan wel vaststellen omdat er 1 april een goedgekeurde begroting bij de provincie moet liggen. de insteek van de PvdA is vooral om door te gaan en de begroting goed te keuren. De echte eerste juiste begroting kan immers pas worden vastgesteld nadat het college zijn plannen heeft gepresenteerd op basis van het raadsprogramma. Dat zal volgens mij tijdens de behandeling van de voorjaarsnota of de kadernota zijn . Tot die tijd even roeien met de riemen die we hebben lijkt mij. Dan hadden we vorig jaar maar wat meer inhoudelijk met elkaar bezig moeten zijn inplaats verzet tegen de herindeling.