Uit de koker van Albert

zondag, januari 29, 2006

raadsvergadering

Woensdag was de tweede raadsvergadering van Teylingen. We hebben met de commissaris van de Koningin de heer Jan Fransen een discussie gehad over de door ons samengestelde profielschets. De commissaris complimenteerde ons met de gedegenheid en het feit dat er ondanks de korte tijd toch ruimte was gevonden voor de inbreng van de inwoners. Hoewel het aantal wat mij betreft wel wat teleurstellend was (slechts 14 mensen hebben gereageerd) was de inhoud van de inzendingen goed. Los van het feit dat een aantal mensen een voorkeur hadden voor een politieke kleur en of een persoon, hebben we de inhoud van de inzendingen kunnen verwerken in onze profielschets.

De commissaris waarschuwde wel dat we er goed van doordrongen zouden moeten zijn wat we gevraagd hebben, want we hebben nog al wat eisen neergelegd. Ik vind echter dat we aan de andere kant niet moeten vergeten dat we een groot ambitie niveau hebben voor de gemeente Teylingen en de inbreng die we in de regio Holland Rijnland opeisen. We moeten dus een zeer goede burgemeester binnenhalen die weet wat er speelt op lokaal. maar zeker ook regionaal gebied. Ten aanzien van het laatste gaf de commissaris nog in overweging om dat beter uit te laten komen en daar is de profielschets nog op aangescherpt.

In de rondvraag heb ik nog even navraag gedaan over de stand van zaken rond de bouw van het station Sassenheim. In de landelijke pers kwam namelijk naar voren dat die bouw wel eens uitgesteld zou kunnen worden naar 2008 of 2009. Wethouder Van Zon wist echter te melden dat de bouw nog steeds op het programma staat voor de tweede helft van 2007.