Uit de koker van Albert

zaterdag, oktober 10, 2009

IJsbaan in Leiden?


Vanmorgen ben ik naar Hoorn geweest om daar de 400 meter ijsbaan te bekijken. Alle raadsleden en de colleges in de Holland Rijnland gemeenten waren uitgenodigd. Helaas was ik de enige vertegenwoordiger uit Teylingen. Niemand anders heeft de moeite genomen om in te gaan op de uitnodiging van de gezamenlijke ijsclubs om de ijsbaan in Hoorn te gaan bekijken en te horen hoe die hal met behulp van alle regiogemeenten is gebouwd. Om de hal bestaansrecht te geven hebben alle gemeenten in een cirkel van 30Km meegedaan en er moeten minimaal 200.000 bezoekers per jaar komen om de hal exploitabel te kunnen maken.

Het is een prachtige half overdekte ijshal geworden. Ik heb positieve verhalen gehoord over hoe deze hal tot stand is gekomen. Ik heb echter nogwel een aantal kritische noten. Immers we hebben niet ver bij ons vandaan een ijsbaan in Den Haag (Uithof) en in Haarlem (Jaap Edenbaan). De investering die van Teylingen gevraagd zal worden zit rond de 1 miljoen euro. De vraag is enerzijds of de realisatie haalbaar is en of we in Teylingen 1 miljoen over hebben om een schaatsbaan zo'n 10 km dichterbij willen halen. Daar komt ook bij dat als er een schaatsbaan in Leiden zal worden neergezet of dit dan zo erg ten kosten zal gaan van bijvoorbeeld de Uithof die dan in de problemen zal komen. Dat zou niet goed zijn voor de schaatssport.

Al met al zullen de de ijsclubs met een goed haalbaarheids onderzoek op de proppen moeten komen en moeten we bezien als we mee zouden doen wat dan de meest gunstige ligging voor deze ijsbaan zou kunnen zijn. Dit staat natuurlijk los van het feit dat het initiatief van de betrokken clubs op zich prima is.

2 Comments:

  • At 1:42 p.m., Blogger Thorwald Westmaas said…

    En, zijn er nu al concrete plannen voor een 400 m. baan?

    Lijkt me dat er buiten de schaatsfanaten weinig draagvlak is als u de enige was die ging.

     
  • At 1:42 p.m., Blogger Thorwald Westmaas said…

    En, zijn er nu al concrete plannen voor een 400 m. baan?

    Lijkt me dat er buiten de schaatsfanaten weinig draagvlak is als u de enige was die ging.

     

Een reactie posten

<< Home