Uit de koker van Albert

zondag, september 20, 2009

Met wie zijn afspraken te maken?

Donderdagavond tijdens de raadsvergadering bleek dat er met CDA en VVD kennelijk geen goede afspraken te maken zijn. We hebben namelijk afgesproken dat we niet in het groen rond de kernen zouden gaan bouwen en zoals dat heet verdichting te zoeken in de kernen. Verdichting betekent dat we proberen op die plekken waar dat mogelijk is hoger te bouwen. Dit laatste is bijvoorbeeld mogelijk op de kop van de Narcissenlaan in Sassenheim. Dansschool Van der Geest, tennisvereniging STV en de gymzalen konden volgens het college plaatsmaken voor woningen. In het voorstel van het college zaten 98 woningen voor starters en senioren. VVD wethouder Leo van der Zon werd door zijn eigen VVD en CDA het bos in gestuurd met een kader voor een plan wat weer voorziet in een hoog 'Wildrijk' gehalte met veel minder mogelijkheden voor woningen voor starters en senioren. En dit terwijl VVD en CDA altijd hoog van de toren blazen dat er juist voor die groepen gebouwd moet worden.

Waarom begin ik nu met de titel 'met wie zijn afspraken te maken'

Ik zal het proberen duidelijk te maken:
We hebben afgesproken om niet te bouwen in het groen;
CDA en VVD willen gaan bouwen bij station Sassenheim richting de kaag en naar de Warmonderdam. Daar kan wat hen betreft een bedrijventerrein komen.

We hebben afgesproken om in de kernen hoger te bouwen;
Bij de eerste de beste mogelijkheid krijgen CDA en VVD knikkende knieƫn en verkleinen het plan met tientallen woningen.

We hebben afgesproken extra te bouwen voor starters;
Bij elke mogelijkheid die zich aandoet zijn CDA en VVD niet thuis.

We hebben afgesproken om een inhaalslag te gaan doen om zo over geheel Teylingen de 30% betaalbare woningen te gaan halen voor nieuwbouwprojecten;
Bij het eerste de beste voorstel van VVD wethouder Leo van der Zon laat zijn eigen fractie en het CDA hem vallen als een baksteen.

Ik ben zeer teleurgesteld in de opstelling van VVD en CDA en vraag mij dan ook werkelijk af met wie nu wel afspraken te maken zijn. Wilt u meer van de inhoud weten lees dan de weblog van Joost Peetoom die met veel argumenten geprobeerd heeft CDA en VVD te overtuigen. Zie http://joostpeetoom.blogspot.com/

1 Comments:

  • At 11:21 a.m., Blogger Broertje said…

    Beste Albert,

    Misschien tijd voor radicale verandering?
    Tijd voor extreme maatregelen?
    TrotsopNederland wil ook in Teylingen zeer actief worden!
    Onze standpunten zijn duidelijk, onze aanpak is recht door zee.
    Een partij voor jou (zie www.trotsopnederland.com)?
    TrotsopNederland staat voor "afspraak = afspraak".

    Met vriendelijke groet,

    Raymond Jopp

     

Een reactie posten

<< Home