Uit de koker van Albert

maandag, september 07, 2009

Commissie BFT

In de commissie BFT heb ik aandacht gevraagd voor de leesbaarheid van de APV. Er is een goede poging gewaagd om de APV te vereenvoudigen. Toch zijn er een aantal zaken waar nog eens goed naar gekeken moet worden. Juridische taal is soms nodig, maar je kunt ook opschrijven wat je nu wil regelen. Dat is vaak veel duidelijker.

Ook is er weer aandacht gevraagd voor het snelvaren op de Kagerplassen. Er komt een voorstel van het college dat door deze raad nog wordt behandeld. Raadsbreed is het beeld dat de Kagerplassen te klein worden voor het snelvaren. de onveiligheid neemt toe en de overtredingen van het snelvaren worden ruim onvoldoende opgepakt door de politie. Tijd voor herbezinning en wellicht zoeken naar een alternatief voor de mensen die wel met goede bedoelingen hun sport uitoefenen.

Vanaf 1 januari wordt kunststof apart opgehaald. Let wel het is een proef en duurt maximaal 1 jaar. Omdat er erg veel kunststof in het regulier afval zit is mijn verwachting dat de inwoners ook massaal gaan kiezen voor een kleine grijze bak voor restafval. Ik heb wel gewaarschuwd dat dit wel gaat betekenen dat de kleine grijze bak dan net zo duur gaat worden als de grote grijze bak en dat er in 2010 dus een gat in de begroting wordt getrokken. Dit risico neemt de wethouder financiƫn Leo van der Zon voor lief en zal dan in de begroting van 2011 worden rechtgetrokken. Ik zag wel weer heel veel dezelfde argumenten die in Sassenheim er voor hebben gezorgd dat we kratjes kregen voor glas en papier. Ook dit was voor betere scheiding en is door de wethouder Van der Zon als een van zijn eerste daden in Teylingen afgeschaft. Op mijn vraag wat hij ging doen na het proefjaar had de wethouder geen antwoord.

Verder is positief geadviseerd om het boterhuiseiland aan te kopen, een parkeerfonds in te stellen en subsidie te verstrekken aan het wandelnetwerk Duin en Bollenstreek.