Uit de koker van Albert

zondag, januari 18, 2009

De eerste weken

De eerste weken van 2009 zitten er inmiddels op. De nieuwjaarsrecepties zijn achter de rug. Ik heb er een aantal bezocht. Natuurlijk kan ik niet naar alle recepties dus selecteer ik er elk jaar een aantal uit. Opvallend was dit jaar dat op veel recepties aandacht werd gevraagd voor de accomodaties of ruimte waar de vereniging of club in zat. We weten dat de Carnavalsverenigingen al een aantal jaren om onderdak verlegen zitten. Adest Musica heeft nu een oproep gedaan om mee te helpen aan de realisatie van een eigen clubgebouw. Ook in de Ankerplaats was de roep om nieuwe ruimte groot. De ouderen bonden en het inloophuis weten niet waar ze aan toe zijn. De gemeente wil de brandweerkazerne op die plek (kop van de Narcissenlaan) gaan neerzetten en dat betekent dat de verenigingen die in de Ankerplaats zitten naar een andere lokatie moeten. Er zijn ook nog gedachten om de Kastanjehof af te breken en daar woningbouw neer te zetten. Dus ook voor die clubs en instellingen die daar zitten zal andere accomodatie moeten worden gezocht.

In alle scenario's zal de eerste stap moeten zijn het verplaatsen van de brandweerkazerne. Daar moeten nu snel besluiten over worden genomen zodat de gemeente en de verenigingen, clubs en instellingen met elkaar om de tafel kunnen gaan zitten om de alternatieven te gaan bespreken.

Volgende week is alweer de eerste commissie week. Wat mij betreft zijn de hoogtepunten:
Dinsdag krijgen we een debat over de WMO met wethouder Hollart. Woensdag gaat een groot deel over het bouwen van kassen in Kloosterschuur Trappenberg (The never ending story zou je kunnen zeggen) en donderdag een debat of de winkels in Warmond het hele jaar op zondag open zouden mogen.