Uit de koker van Albert

vrijdag, januari 02, 2009

Goed en gezond 2009

Ik wens al mijn lezers een goed en gezond 2009.

Naar wat ik heb kunnen waarnemen is de jaarwisseling in Sassenheim goed verlopen. Van Voorhout en Warmond heb ik nog geen beeld, maar ook daar schijnt het volgens de kranten rustig geweest te zijn. De brandweer in Sassenheim is slechts één keer uitgerukt en dat is heel wat minder dan voorgaande jaren. Ook heb ik de indruk dat er veel minder vernielingen zijn dan vorig jaar. Dat is een goed teken.

2009 zal zich wat betreft de politiek gaan kenmerken als het jaar voorafgaand aan de verkiezingen in begin 2010. de politieke partijen zullen zich gaan profileren en het college heeft inmiddels de meeste zaken op de rails staan die voortkomen uit het collegeprogramma van 2005. Het is nu om zaken goed te gaan uitvoeren. Denk hierbij aan de plannen op het gebied van recreatie. Het beleid is vastgesteld, dit mede door een belangrijke rol die de PvdA daarin heeft gespeeld in ons voorstel rond Koudenhoorn, maar er moet nu wel wat gaan gebeuren. Ik hoop dat er in 2009 toch nog een doorbraak komt in de bouwplannen in Voorhout op Hoogkamer en Nieuw Boekhorst. Er zijn echt woningen nodig. Zeker voor starters op de woningmarkt. De huizen in Teylingen zijn voor starters te duur en voor huurhuizen komen ze vanwege het puntensysteem echt niet in aanmerking. We jagen op deze manier de jeugd Teylingen uit en dat kan de bedoeling toch niet zijn.

In 2009 zullen ook de plannen rond de passantenhaven bij de Oosthaven worden gepresenteerd. Hiervoor zal de brandweerkazerne moeten worden verplaatst naar de kop van de Nacissenlaan en worden de aanrijtijden van de brandweer in Sassenheim hierdoor verbeterd. Niet dat ze nu onvoldoende zouden zijn trouwens, maar het wordt nog beter.

2009 wordt ook het jaar van de nieuwe vorm van toewijzing van thuiszorg. Dit gaat via het veilingsysteem werken. iemand die thuiszorg nodig heeft wordt op een veilingsite gezet en de 10 zorgaanbieders kunnen gaan bieden om de hulp te gaan leveren. Ik ben zeer benieuwd wat de cliënten van de thuiszorg hier van merken en wij houden dit ook weer nauwgezet in de gaten. De PvdA is erg blij dat de rekenkamer van Teylingen onderzoek gaat doen naar de invoering van de WMO. Uit dat onderzoek zal moeten blijken of dit goed is gegaan of niet.

2009 wordt ook het jaar van de bouw van speeltuin Beatrix. De speeltuin uit de Oranjebuurt in Sassenheim moest wijken voor de nieuwbouw, maar er is toegezegd (en geld gereserveerd) om deze speeltuin opnieuw op te gaan bouwen.

Ik hoop dat 2009 ook het jaar wordt dat de bouw van de appartementen aan De Leede in Warmond kan worden afgemaakt en dat gestart zal gaan worden met de bouw van apartementen in het oude gemeentehuis van Warmond.

Voor de PvdA zal er natuurlijk een nieuw verkiezingsprogramma moeten worden geschreven. Het bestuur is hier mee aan de slag en buigt zich natuurlijk ook over een nieuwe kandidatenlijst.

Er zullen nog veel meer zaken gaan spelen in Teylingen. We hebben nog veel te doen en er zullen ook weer nieuwe zaken op ons pad komen. Voor mij wordt dit, zoals bekend, het laatste volle politieke jaar.