Uit de koker van Albert

zondag, november 30, 2008

Oude Haven

Wat wethouder Van der Zon de afgelopen twee jaar niet is gelukt is Trilokaal en met name Rob ten Boden wel gelukt. Namelijk alle spelers van de Oude Haven in Sassenheim op één lijn te krijgen. Nou allemaal, op één na dan. Woensdagavond was het slot van lobby werk van Rob. Hij heeft eerst met alle betrokkenen apart gesproken en woensdag waren ze allemaal bij elkaar. Nou allemaal, op één na dan. Wie waren er dan wel.
de bewoners van de woningen, de horeca ondernemers, de winkeliers en de TOV.

Alle aanwezigen hebben zich uitgesproken voor het plan dat inmiddels is ingediend door CDA. Dit plan stelt; het hele plein in de zomer autovrij en een evaluatie in 2010 en dan een definitief besluit nemen over de inrichting. De ontbrekende ondernemer die zich niet kan vinden in het plan is Dirk van den Broek die op het plein nog een drogisterij en een slijterij heeft. De juridische inschatting is al gemaakt dat Dirk weliswaar bezwaar zou kunnen indienen, maar dat dit geen vertraging zal opleveren en er daarbij zo veel parkeerplaatsen zo dicht in de buurt blijven dat er geen spake zal zijn van het moeten geven van een schadevergoeding.

Al met al ziet het er nu toch naar uit dat het initiatief van de PvdA Sassenheim uit 2005 dat werd gesteund door de VVD Sassenheim nu eindelijk door hulp van Trilokaal (de lobby) en CDA (het initiatief voorstel) zal worden gerealiseerd. Waarvoor mijn oprechte dank.