Uit de koker van Albert

zaterdag, september 20, 2008

Feest

De feestweek in Sassenheim is in volle gang. Het weer zit bijzonder mee en de sfeer is fantastisch. Gisterenavond heb ik samen met Sanneke van 22.00 uur tot 01.00 uur in de feesttent achter de bar gestaan. Het was bijzonder druk, maar zoals gezegd zeer gezellig. Opvallend is dat de meeste bezoekers zich ook aan het rookverbod houden. Slechts een enkeling stak binnen een sigaret op. Als men er op werd gewezen dat er binnen niet gerookt mag worden werden snel de sigaretten uitgemaakt of men stapte even naar buiten. Ik moet zeggen ten opzichte van voorgaande jaren is het letterlijk en figuurlijk wel een verademing dat er binnen niet meer gerookt mag worden.

De organisatie van de feestweek en vooral het gebeuren rond de feesttent is perfect. De Oranjevereniging in samenwerking met de Bassets en Adest Musica in en rond de feesttent hebben de zaken goed in de hand. Ook TOP draagt zijn steentje bij in de snacktent. Naast de tent ligt een biertank van 16.000 liter bier. Ik weet niet hoeveel er gisteren is uitgeschonken, maar dat moeten duizenden liters geweest zijn. Op een enkel klein incidentje na is de hele avond perfect verlopen. Om 01.00 uur stopt de muziek en wordt onmiddellijk de bar gesloten. Vanaf dat moment wordt er geen drankje meer geschonken. Na een half uurtje gaat de veegploeg aan de slag. Zij beginnen met het schoonvegen van de feesttent. Daarmee veegt men het vuil (vooral heel veel lege plastic glazen) één richting uit en daardoor veegt men ook gelijk het publiek de feesttent uit. Dat is een prima methode om de tent snel leeg te krijgen en ook te starten met de schoonmaak. Want ook dat wordt door de vrijwilligers gedaan. Binnen een uur ziet de bar er dan weer perfect uit en is klaar voor het gebruik de volgende dag.

Vandaag nog een leuke dag. De Jeu de Boules vereniging organiseert het kermistournooi en bij de feesttent kan men broekhangen. Om 16.30 uur start het kratjesstapelen. Dit is zeker de moeite waard om te gaan bezien. vanavond treden veel Sassemse clubs en verenigingen op in de feesttent. Zo zijn er optredens van De Bollenmina's, de Alsjemaarbekendbend, Dasnstudio Sonja en Helix. de afsluiting wordt verzorgd door Juicy.

Ik ga er vanuit dat niemand vergeet te bieden op de schilderijen die onthult zijn in de parkdienst van afgelopen zondag. Dat kan nog tot 24.00 uur vanavond en het is voor een zeer goed doel.

1 Comments:

  • At 7:42 p.m., Blogger Joost said…

    een 'statiegeldsysteem' op bekers helpt!: laat bezoekers bijv voor EUR 1,50 weer 10 bekers inleveren (of wat dan ook maar de prijs is van 1 consumptie) en de zelfwerkzaamheid bij het opruimen van de bekers schiet omhoog.

     

Een reactie posten

<< Home