Uit de koker van Albert

zondag, september 14, 2008

De Bassets



Gisterenavond was het dan eindelijk zo ver. de fractie van de PvdA stond achter de bar van Rugby vereniging de Bassets in Sassenheim.


Even het geheugen opfrissen?

De fractie van de PvdA heeft al weer enige tijd geleden besloten om zich te verbinden aan de vrijwilligersprijs van de gemeente Teylingen. Dat hebben we concreet gemaakt door een voorstel in te dienen om de prijs de de gemeente beschikbaar stelt op te hogen van 250 naar 1250 Euro. Dat is gelukt met de steun van de andere politieke partijen. Het college was zo sportief om dat ook met terugwerkende kracht te doen zodat ook de Bassets 1250 euro hebben ontvangen.


Om de verenigingen ook op een andere manier te belonen bieden wij ons aan om te helpen met een activiteit. Ook bij Bassets hebben wij ons enige tijd geleden aangeboden. Maarten van der Linden (de voorzitter van Bassets) vroeg mij laatst of wij achter de bar wilde staan bij de avond voor de vrijwilligers. Dat hebben we natuurlijk gelijk opgepakt en zo kwam het dat we gisteravond met de hele fractie achter de bar stonden in het geweldige clubhuis van de Bassets. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad. We hebben ook de gelegenheid gehad om met veel mensen te praten en dat ging vaak niet over plolitiek. Kennelijk beviel het de clubleden wel want volgens hen smaakte het naar meer. Ik werd in ieder geval gelijk gevraagd om achter de bar plaats te nemen in de biertent tijdens de feestweek volgende week.


Ik ben nu al weer benieuwd naar de club of instantie die volgend jaar de vrijwilligersprijs gaat winnen en wat we voor hen kunnen betekenen. Wat één ding staat vast, ook al is het na één keer, dit is een mooie traditie.


De foto's zijn trouwens gemaakt door Nico Kuijt.