Uit de koker van Albert

zondag, september 07, 2008

Regionale projecten

Zaterdag ben ik op excursie (sommige noemen het ook schoolreisje) geweest met een aantal college leden en raadsleden. We hebben voorlichting gekregen over een aantal regionale projecten. diederik Braat heeft uitleg gegeven over de stand van zaken rond de ontwikkelingen van nieuwe wegen in de (noordelijke) bollenstreek. Iedere dag hebben onze inwoners problemen om de bollenstreek uit te komen in de richting van de A 44 en de A 4. Dat moet de komende tijd gaan verbeteren. In het zuidelijke deel van de regio door de aanleg van de Rijnlandroute. In het noordelijke deel van de regio door de aanleg van extra wegen aansluitend op het hoofdwegennet. We zijn daarna met de bus naar de mogelijke nieuwe knooppunten van wegen gereden.



Daarna zijn we naar Hoofddorp gegaan en hebben de daar uitleg gekregen van Arno van Kempen over de ontwikkelingen op het gebied van huizenbouw. De gemeente Haarlemmermeer heeft een aanzienlijke opdracht om huizen te bouwen. dat wordt voorzien in een aantal projecten. Een deel aansluitend aan de huidige grote kernen zoals hoofddorp, maar een groot deel oon voorzien aan de rand van de Haarlemmermeer grenzend aan de bollenstreek.



Ook is er gesproken over de aanleg van de zesde baan van Schiphol. Deze zesde baan zou parallel aan de kaagbaan moeten komen en zou een behoorlijke overlast gaan betekenen voor onze inwoners. De gemeente haarlemmermeer heeft een duidelijk nee uitgesproken over de aanleg van de zesde baan. Ik heb aangegeven dat het beter zou zijn om te zien of er geen landingsstrip neergelegd zou kunnen worden op bijvoorbeeld de derde maasvlakte zodat goederenvervoer niet meer via Schiphol hoeft te gaan.



Na de voorlichting in Hoofddorp zijn we naar de watersportvereniging Braassemermeer gereden en hebben we van wethouder Doky Verhagen van Jacobswoude uitleg gekregen over de recreatieplannen op en rond de Braasem.



Al met al weer een leerzame dag.