Uit de koker van Albert

zaterdag, april 14, 2007

Wouter Bos

Toch nog maar een keer Wouter Bos. Iedereen weet dat ik kritisch sta tegen over het leiderschap van Wouter Bos. Hij heeft de PvdA uit het dal gehaald na Fortuin, maar heeft ons ook weer in het dal geholpen na de gemeenteraadsverkiezingen in 2006.

Toch zal ik het nu een keer voor Wouter opnemen.
Tijdens het debat afgelopen week over de topinkomens werd door de SP een citaat voorgelezen uit het boek van Wouter over de topinkomens. Het Tweede kamerlid die dat deed las een passage voor waarin Wouter stelde dat hij voorstander was van de invoering van hogere belasting. Wouter keek zeer verbaasd en stelde dat hij een kabinetsstandpunt uitdroeg en dat dit standpunt dus duidelijk was; er komt geen hogere belastingschijf. Op zich dacht ik in eerste instantie "daar heb je dus weer een voorbeeld waarom Wouter geen partijleider meer kan zijn"
Maar als je de passage uit het boekje van Wouter nog een keer na leest dan staat er nog een woordje NIET in de zin die werd voorgelezen door de SP vertegenwoordiger. Dat liet hij in zijn pleidooi dus achterwege en dat was de reden waarom Wouter zeer verbaasd keek. Het verhaal klopte niet en de SP probeert dus op valse argumenten Wouter onder druk te zetten. Dat is mijn politiek zeker niet. Speel het spel en beargumenteer elkaar, maar wel eerlijk graag en niet vals!!