Uit de koker van Albert

maandag, april 09, 2007

Commissie

Donderdagavond hadden we een snelle commissie Bestuur Financiƫn en Toerisme (BFT). Ik heb namens de fractie nog een paar dingen ingebracht bij het enige discussie stuk van de avond. Het ging over de nota reserves en voorzieningen. In deze nota is op een rijtje gezet waar de voormalige gemeenten allemaal reserves en voorzieningen voor hadden opgebouwd. Veel van deze voorzieningen en of reserves kunnen eigenlijk gewoon toegevoegd worden aan de reserve algemeen vrij en uitgaven die voor de komende jaren moeten worden gedaan kunnen dan gewoon op de begroting worden opgevoerd. Dit scheelt begrotingstechnisch gewoon een hoop.
Ik heb hierover ingebracht dat de voorziening voor (Stichting Promotie Sassenheim) SPS alleen kan worden ingelost als ook werkelijk alle afspraken uit het verleden die met SPS zijn gemaakt over bijvoorbeeld de nieuwe verlichting in het centrum van Sassenheim werkelijk is ingevuld. Dat was volgens wethouder Van der Zon gebeurd.

Ook de reserve voor Jip en Janneke kan wat de PvdA betreft alleen ingeverd worden als dit betekend dat er geen vertraging zal optreden bij de realisatie van een nieuwe peuterspeelplaats in de nieuwe speeltuin in de Oranjebuurt in Sassenheim. Ook dit werd door de wethouder toegezegd. Hij voorspelde trouwens dat er in 2007 al ver gevorderde plannen zouden komen voor Jip en Janneke.

Tot slot ontstond nog even een discussie met Trilokaal of er wel of geen voorziening in de begroting zou kunnen zijn voor niet opgenomen ADV voor ambtenaren. Ik ben van mening dat dit helemaal niet kan omdat ADV een verlof is dat je moet opnemen en als je dat niet doet ben je het kwijt. In het verleden is er in Voorhout anders mee omgegaan en zo staat er een flinke post op de begroting waar we dus niets mee kunnen. Trilokaal wilde deze voorziening zelfs uitbreiden. Wethouder van der was het met mij eens. Terecht werd vastgesteld dat er niet aan derechten van ambtenaren kan worden gesleuteld, maar ook is vastgesteld dat deze voorziening niet verder zal groeien en maar zal afnemen omdat bij de fusie geen spaarmogelijkheid meer is voor ADV.