Uit de koker van Albert

zaterdag, maart 24, 2007

Wijkmarkt



Vandaag was de eerste wijkschouw en wijkmarkt van Teylingen.
We zijn met raadsleden, collegeleden, ambtenaren en buurtbewoners in twee groepen door een deel van Voorhout gelopen. Tijdens de wandeling werden al snel een paar dingen duidelijk. Zo kan er snel wat worden gedaan aan de oversteekplaatsen op de Herenweg. Ook zijn er zaken aangedragen die wel een probleem zijn, maar waar niet direct een oplossing voor is. Neem de parkeerproblemen in de verschillende straten. Jammer dat er bij de bouw van de Agnes locatie geen rekening is gehouden met extra parkeerplaatsen in de parkeergarage. Dat had een deel van de problemen kunnen oplossen. Om nu nog een oplossing te vinden zal erg moeilijk zijn.

Ook het verkeerd parkeren is wel een probleem en daar kunnen mensen zich aan ergeren, maar daar hebben we een BOA voor die daar tegen kan optreden. Ook het feit dat rond bomen de stoepen omhoog komen door de wortels is wel een probleem, maar dat kun je niet oplossen. Hooguit een keer rond de boom vlakken, maar na verloop van tijd komt het probleem toch weer terug.

Aardig was de discussie tussen twee bewoners van de Boerhaavestraat. De één wilde twee bomen verwijderen en de ander wilde de bomen handhaven. Zo kun je het als gemeente dus nooit goed doen. Wat wel vervelend was, was het feit dat er twee bomen herplant zijn op een plek waar niet eerder met bewoners over was gesproken. Dat lijkt mij geen goede zaak. Praten is voor de gemeente soms toch nog wel lastig. Daarom was het wel aardig dat Wim Kosters een pluim kreeg van bewoners. Hij communiceert wel goed en luistert ook naar inwoners. Dat betekent zeker niet altijd dat bewoners hun zin krijgen, maar ze worden wel serieus genomen.

We hebben ook een rondleiding gekregen door Het Overbos. Een klein parkje aan de overkant van de Nagelenbrug. Daar moet zeker wat gebeuren. De paden moeten opgeknapt en er moet zeker wat oud hout verwijderd worden. Wellicht dat dit stukje Voorhout geadopteerd kan worden door de KTS. Een nieuwe richting groenvoorziening? Of zo maar een stel jongeren die zich willen inzetten voor het opknappen van dat stukje groen dat aanzienlijk mooier kan worden dan het nu is.

Tijdens de wijkmarkt waren een aantal opmerkingen over de verkeersveiligheid in de Boekhorstlaan en omgeving. Vooral op plekken waar kinderen moeten oversteken kan het een stuk veiliger volgens de bewoners. Ook heeft men veel last van hondenpoep en wordt het groen niet goed bijgehouden.

Al met al zal de griffie alle opmerkingen die zijn gemaakt bundelen en in de organisatie uitzetten. We hebben nu naar de mensen geluisterd, er is gecommuniceerd, nu snel uitvoeren wat uit te voeren is. Daarmee komen we weer een stapje dichter bij de inwoners en dat is wat we hierdoor willen bereiken.