Uit de koker van Albert

vrijdag, maart 16, 2007

Bezuinigingen

Gisterenavond hebben we een discussieavond gehad over de ombuigingen en bezuinigingsvoorstellen van het college. De PvdA heeft ingezet op behoud van alle voorzieningen in de drie kernen. Dat is ook gelukt. Er wordt dus niet bezuinigd op bibliotheken, de programma's in Het Onderdak en Het Trefpunt. Ook schoolzwemmen, Godsdienst en kuntonderwijs blijven overeind enz. enz. Wel willen we onderzoeken of het beheer van Het Trefpunt op een andere manier kan.

Natuurlijk waren we het niet op alle punten met elkaar eens. Trilokaal wilde 1 miljoen bezuinigen op de ambetlijke organisatie. Nu is dat 10% van de personeelsbegroting en day zou betekenen dat wil je aan alle wachtgeld en WW verplichtingen kunnen voldoen je meer dan 30% moet ontslaan. Een onzinnig voorstel in onze ogen.

Het CDA wilde direct al overgaan tot ophogen van de OZB. Dat was volgens onze eigen berekening niet nodig dus daar hebben wij niet mee ingestemd.

Zo eindigde de schokgolf in Teylingen die alle voorstellen met zich meebrachten in een storm in een glas water. Ik wil nog wel alle verenigingen en instellingen bedanken voor hun inbreng. Daardoor hebben wij de juiste keuzes kunnen maken.