Uit de koker van Albert

vrijdag, maart 09, 2007

Verkiezingen


Afgelopen zaterdag hebben we weer een keer op de verkiezingsmarkt gestaan. Voor iedereen was het blauwbekken. Het was koud en ongezellig weer. Ook de mensen in het centrum van Sassenheim waren niet echt geinteresseerd in de verkiezingen voor de provincie.

Tussen de bedrijven door probeer je altijd nog even wat zaken te doen met een wethouder. Zie de bijgevoegde foto. Natuurlijk wordt je meegezogen door de waan van de verkiezingen, maar ik denk dat het veel beter zou zijn om los van de verkiezingen twee keer per jaar op willekeurige tijdstippen een politieke markt te organiseren. Als het wat mooier weer is zullen de inwoners veel sneller genegen zijn om een praatje te maken over de (plaatselijke) politiek.

De uitslag van de verkiezingen was trouwens al door mij voorspelt. De PvdA zou verder verliezen en de SP wordt beloond voor het weglopen bij de kabinetsformatie. Ondanks weer een groot verlies van de PvdA weet Wouter Bos het zo te draaien dat hij weer een positief verhaal heeft. Dit keer viel het verlies mee en het verschil met de SP is niet echt kleiner geworden dan bij de 2de kamer verkiezingen. Wanneer leert hij het nou eens een keer. Wouter zolang jij als partijleider je niet aan je woord houd zullen mensen steeds minder vertrouwen hebben in de PvdA. Ga zo door en de SP is bij de volgende verkiezingen groter dan de PvdA. Maar ja dan zul jij wel voldoende in de CV hebben staan om naar het bedrijfsleven terug te keren.