Uit de koker van Albert

zondag, februari 18, 2007

Carnaval


Ook dit jaar hebben we weer meegedaan met het koldercorso. We hebben op onze kar spandoeken gemaakt met daarop "De pvda zet een boom op" Op de kar onze rode keukentafel waar wat op wordt afgeboomd. Ook verwijzen we naar de door Hans Goudsmit voorgestelde bomenbank, waar men bomen die belangrijk en waardevol zijn voor kan aanmelden. Recent is besloten (ook op ons initiatief) dat een aantal bomen in Voorhout worden verplaatst. En natuurlijk dat er nog een paar duizend bomen geplaatst moeten worden in Teylingen. De foto ook dit keer natuurlijk weer gekregen van Edwin van der Wijngaard van www.deteyding.nl
Daar staat weer een bijzondere fotoreportage van de optocht.

Ik wil onze chauffeur Ron van Velzen hartelijk bedanken. Toen onze tractor vlak voor de optocht niet door kon gaan bood hij spontaan aan om ons te rijden met zijn vrachtauto. Ron bedankt!

Vandaag met onze kar hebben we vast kunnen stellen dat de Rijn en Gouwelijn ook nog doorgetrokken kan worden naar Warmond. Met onze vrachtauto en onze kar er achter moest ik, toen we door de dorpsstraat reden, direct denken aan de actie in Leiden van enkele weken geleden door de breestraat.
Volgend jaar zou het goed zijn als we de optocht zouden kunnen houden in de drie kernen. Nu was de optocht in Sassenheim en Voorhout vrijwel op hetzelfde moment en konden wij in Voorhout niet mee doen.

Vrijdag was de sleuteloverdracht in het gemeentehuis in Voorhout prima verzorgd. Gisterenavond ben ik nog even naar het roze bal geweest in het onderdak. Er was behoorlijk veel jeugd aanwezig en dat is goed voor de Saksen. Het wordt hoog tijd dat deze club nu eens een goed onderdak krijgt om hun spullen op te slaan.