Uit de koker van Albert

maandag, februari 19, 2007

Bezuinigingen

De telefoon staat roodgloeiend. Steeds meer instellingen hebben kennisgenomen van de bezuinigingsvoorstellen van het college. Zaterdagochtend heeft de PvdA een afspraak kunnen maken met de kringloopwinkel in Sassenheim. We worden dan ontvangen door Nico Broekhuizen en Jan Lindhout die ons natuurlijk het belang van een goed draaiende kringloop winkel willen uitleggen.

Maandagavond hebben we een afspraak met de directeur van de bibliotheek bollenstreek Hans Portengen die samen met Willie Maris naar het bestuurscentrum in Voorhout zal komen. Natuurlijk ook met de bedoeling om ons duidelijk te maken hoe zij denken over de bezuinigingsvoorstellen.

Dit zullen zeker niet de laatste zijn die met ons contact opnemen, en dat is ook goed. De raad zal immers goede argumenten moeten hebben waarom de ene bezuiniging wel doorgevoerd kan worden en de andere niet. In het door het college beschikbaar gestelde stuk staan veel meer bezuinigingsvoorstellen dan er werkelijk nodig zijn. Dit om politieke afwegingen te kunnen maken. Los daarvan zal het natuurlijk pijn gaan doen, want 1,6 miljoen euro moet wel gevonden worden.