Uit de koker van Albert

zaterdag, februari 17, 2007

Bezuinigingen

De kranten staan ongeveer bol!!
Teylingen moet bezuinigen!!

Nu is dat niets nieuws. Al in april vorig jaar wisten we dat dit zou moeten gaan gebeuren. We hebben tot nu toe steeds volgehouden dat het college eerst goed zou inventariseren en we daarna pas besluiten zouden nemen.

Nu is de inventarisatie van het college breder verspreid, dus ook kranten, verenigingen en instellingen hebben de inventarisatie gelijk gekregen met de gemeenteraad. opzich prima, maar de pers kan zich niet inhouden en of nuances aanbrengen. Men doet het voorkomen als of het college al besloten heeft om bibliotheken en theaters te sluiten en allerlei voorzieningen af te schaffen. Graag even beide benen op de grond!!

Er is door de raad een opdracht aan het college gegeven om veel meer bezuinigsvoorstellen te doen dan nodig zijn. Dit is nodig om de politiek keuzes te laten maken. Dus het boekwerk "Nieuw Financieel Perspectief" is voor ons bedoeld om keuzes te maken. Wij gaan graag het gesprek aan met verenigingen, instellingen en inwoners die andere en of betere ideeën hebben. Ook wij zullen keuzes moeten maken. Ons partijprogramma zal daar natuurlijk leidend in zijn.

O ja en dan nog even dit. De bezuinigingen hebben niet veel te maken met de fusie, want dat argument hoor ik ook. Het zijn vooral externe factoren die een rol spelen. We krijgen aanzienlijk minder geld van de rijksoverheid. We mogen geen precariorecht meer innen op leidingen (NUON) en we gaan mee betalen aan 5 grote investeringen in Holland Rijnland (waarom we dat laatste doen heb ik eerder al uitgelegd).