Uit de koker van Albert

maandag, mei 01, 2006

Speeltuin Beatrix

Ik krijg net een briefwisseling tussen speeltuin Beatrix en de gemeente in mijn handen gedrukt. Wat een arrogantie spreekt er uit de brief van de gemeente!!

De gemeente is teleurgesteld dat de speeltuin niet eerder kan sluiten en stelt dat eventuele kosten die dit met zich meebrengt kunnen worden verhaald op het budget voor de verplaatsing van de speeltuin. Wat een klinklare nonsens!! De speeltuin is toegezegd dat ze tot 22 augustus 2006 open konden blijven. Vanaf die datum is de huur opgezegd. Wethouder Wilbrink heeft dit aan het bestuur meegedeeld. Het bestuur heeft hier zijn jaarprogramma op afgestemd en nu krijgt dat zelfde bestuur de Zwarte Piet! Foutje gemeente; u heeft de toezegging gedaan, dan moet de gemeente de consequenties dragen en niet de vrijwilligers in de speeltuin. Hoe was het ook weer? Vrijwilligers, die moet de gemeente toch koesteren!! De speeltuin heeft niet om verplaatsing gevraagd, maar dat is opgedrongen door de ontwikkelingen in de Oranjebuurt.

In die zelfde brief staan nog wel wat meer zaken, maar wat mij ook nog opvalt is dat de gemeente stelt dat er alleen uitgegaan was van het verplaatsen van de huidige speeltoestellen. Dit is feitelijk onjuist. Dezelfde wethouder Wilbrink heeft toegezegd dat er ruimte is om nieuwe toestellen te plaatsen voor de reeds afgekeurde toestellen. Daar zou ze geld voor op de begroting zetten. Verder wordt er ook even meegedeeld dat de huur van de nieuwe speeltuin niet in verhouding zal liggen met de huur van de huidige speeltuin. Hoe bont kun je het maken als gemeente!! Volgens mij zijn er nog wethouders die de discussie over de huur van de verenigingen in het onderdak hebben meegemaakt. Ik neem alvast een voorschot hierop en ben bereid weer dezelfde discussie te voeren. Maak uw borst maar nat college.

Ook is het opvallend dat de gemeente de speeltuin wel meldt dat er weer ruimte komt voor een kinderdagverblijf (Jip en Janneke) maar dat in een brief aan de leiding van het kinderdagverblijf is gemeld dat er geen terugkeergarantie gegeven wordt. Ook dit is niet met elkaar te rijmen!!

En dan het slot; nog even dreigen met een inspectie van de Voedsel en Waren Autoriteit. Hoe ver moet je gaan. Er moet nog een hoop gebeuren binnen de gemeente Teylingen!!!