Uit de koker van Albert

dinsdag, april 25, 2006

Jip en Janneke

Hoewel de gemeente in onze richting goed lijkt te zijn opgestart. In de richting van verenigingen en instellingen kan het nog wel wat beter. Ik kreeg vandaag een brief van de peuterspeelzaal Jip en Janneke. Deze peuterspeelzaal moet (tijdelijk) wijken voor de sloop en nieuwbouw in de Oranjebuurt. Er is een tijdelijke ruimte gevonden bij de Gereformeerde Kerk, maar dat is een stuk duurder. Maar de gemeente niet getreurd geeft bij een college besluit aan dat de meer aan huur en de aanpassingen (voor een maximum van 6000 euro) worden vergoed. Of die 6000 euro genoeg is weet ik niet, maar ik ga er vanuit dat hier alle aanpassingen voor worden gedaan. Tot nu toe niets aan de hand zou je zeggen. Maar nu komen de problemen.

Jip en janneke krijgt geen terugkeergarantie van de gemeente. Ook is niet duidelijk tot hoelang Jip en janneke dan bij de Kerk kan blijven. Kortom onzekerheid en geen duidelijkheid voor de ouders van de kinderen en de leidsters.

Vorig jaar heeft Jip en janneke vergunning gekregen van de gemeente Sassenheim voor middag openstellingen. Men heeft een wachtlijst aangelegd voor de middagen en men kan binnenkort starten. Echter het college weigert om voor de middagen de meerkosten in de tijdelijke behuizing te betalen. Dus kan die middag openstelling niet door gaan.

Geacht college, ik kan wel merken dat jullie geen kleine kinderen meer hebben en kennelijk geen zicht op de grote behoefte aan kinderopvang. Weten jullie wel dat als de kinderen niet naar Jip en Janneke kunnen dat er een groter beroep zal worden gedaan op de gesubsidieerde kinderopvang!

Al met al hoog tijd dat er invulling wordt gegeven aan de eis dat er een aanspreekpunt voor verenigingen en ondernemers moet komen. In de wandelgangen ook wel een accountmanager genoemd die zich wel zal gaan inzetten voor de belangen van onze goede voorzieningen. Komop college; kom de peuterspeelzaal tegemoet en zorg dat ze zo min mogelijk nadeel hebben van de ontwikkelingen in de Oranjebuurt!!!!