Uit de koker van Albert

zaterdag, november 07, 2009

Raadsvergadering

Afgelopen donderdag was er een reguliere raadsvergadering van de raad van Teylingen. Belangrijkste zaken waren de brug naar Koudenhoorn en de Brede School in Warmond. De brug naar Koudenhoorn heeft de gemoederen nogal bezig gehouden en samen met VVD en CDA hebben we een voorstel ingediend dat enerzijds vasthoudt aan het financiƫle kader van 400.000 euro, maar anderzijds de wethouder de ruimte geeft om voor half december mede financiers te zoeken. Als de bijdrage van andere partijen zoals de provincie, maar wellicht ook de ondernemers in Warmond voldoende blijkt kan er een ophaalbrug gerealiseerd worden. Lukt dat niet dan blijft het huidige voorstel van kracht en komt er geen ophaalbrug.

Het tweede voor de PvdA belangrijke punt was het doorgaan van de brede school in Warmond. Het college wilde met dit initiatief stoppen vanwege de financiƫle situatie van de gemeente. Dat wilde wij niet want stoppen betekent ook dat het onderhoud aan de scholen in Warmond moet worden uitgevoerd en wellicht zelfs dat er een nieuwe school gebouwd moet gaan worden. Ook de teruggang in kinderen zou betekenen dat scholen zelfs een fusie zouden moeten aangaan. Dan kun je beter doorgaan met het project brede school en daarin gaan investeren. Dat is beter dan bijvoorbeeld tegen de ouders zeggen dat er geen ruimte meer is voor Christelijk onderwijs in Warmond. We kregen ruim voldoende steun in de raad dus het college moet doorgaan met de voorbereidingen om een brede school in Warmond te gaan realiseren.

Na afloop van de vergadering heb ik het college en vooral ook de ambtelijke organisatie nog een compliment gegeven voor het resultaat in de benchmark dienstverlening. Burgers hebben de gemeente Teylingen als beste gemeente beoordeeld in de categorie van 25.000 tot 50.000 inwoners. Van alle gemeenten staat Teylingen op plaats 6. Dat is best een hele goede prestatie en de complimenten zijn dan ook meer dan op zijn plaats