Uit de koker van Albert

zaterdag, oktober 31, 2009

De lijst van de PvdA

De lijst van de PvdA voor de verkiezingen in maart 2010 is door de ledenvergadering vastgesteld.Zie het door het bestuur opgestelde persbericht.

PERSBERICHT

De Partij van de Arbeid heeft dinsdagavond 27 oktober haar ledenvergadering gehouden die het startsein is van de gemeenteraadsverkiezingen 2010. De leden zijn blij met wat de partij bereikt heeft in het huidige college en zien de verkiezingen vol vertrouwen tegemoet. Er werd begonnen met de verkiezing van het bestuur. Dit was een hamerslag. Penningmeester Alex Huizer is na vele jaren bestuurswerk afgetreden. Johan Stins heeft zich bereid verklaard de taken over te nemen. De rest van het bestuur is unaniem herkozen.

Op basis van de vastgestelde profielschets, huishoudelijk reglement en een gesprek heeft de kandidaatstellingscommissie een voorstel gedaan, dat ondersteund door het bestuur, werd voorgelegd aan de leden. Nadat de kandidaten een korte toelichting hadden gegeven werden de kandidaten conform het advies door de ledenvergadering overgenomen. Gerrit van der Meer en Albert Vink gaven in hun toelichting aan dat hun kandidatuur gezien moest worden als ondersteuning van de lokale PvdA maar dat zij niet meer een plaats in de gemeenteraad ambieëren. De definitieve afronding van het verkiezingsprogramma is gezien de tijd naar een volgende ledenvergadering eind november verschoven.

De kandidatenlijst:


1 Willem de Jong – lijsttrekker (woonachtig in Sassenheim)
Willem heeft heel veel (politieke en bestuurlijke) ervaring, gebaseerd op het sociaal democratisch gedachtegoed van de PvdA. Een krachtige persoonlijkheid met veel belangstelling voor de publieke zaak die als een rode draad door zijn leven loopt.

2. Joost Peetoom (woonachtig in Voorhout)
Joost heeft aangegeven dat hij het als zijn taak ziet om de in de afgelopen 10 jaar opgebouwde raadservaring te willen delen met de nieuwe fractie “dat voel ik als mijn verantwoordelijkheid”. Joost heeft veel dossierkennis op tal van gemeentelijke beleidsterreinen en is niet alleen in de gemeente Teylingen maar ook voor de fusie als raadslid actief geweest.

3. Marijke Haroun – Mosterd (woonachtig in Voorhout)
Een ondernemende kandidaat die veel expertise heeft in de zorg. De veranderende zorg genereert veel onduidelijkheden en onzekerheden en is voor Marijke een reden om op gemeentelijk niveau mede beleidsbepalend te willen zijn vanuit de gedachte “zorg voor hen die het nodig hebben op basis van openheid, eerlijkheid en wederzijds respect”.

4. Cock Lafeber (woonachtig in Warmond)
Cock heeft veel bestuurlijke ervaring zeker als het gaat om “people management”. Hij is al jaren lid van de PvdA waarvan hij vindt dat deze staat voor een nieuwe uitdaging; namelijk haar sociale identiteit opnieuw benoemen en uitdragen. Hieraan wil hij een actieve bijdrage leveren.

5. Esther de Ridder - Fien (woonachtig in Sassenheim)
Esther is als juriste werkzaam in de gemeente Hillegom. “Het gedachtegoed van de PvdA sluit aan op mijn persoonlijke waarden en normen en ik maak mij grote zorgen over zaken als onzichtbare armoede, problemen in de zorg en het onderwijs. Het raadlidmaatschap lijkt mij bij uitstek geschikt om op lokale schaal daadwerkelijk iets te betekenen”.

De volgende kandidaten zijn opvolgersplaatsen.

6. Gerrit v.d. Meer
7. Elsbeth Koek
8. Albert Olthof
9. Paul Jochemsz
10. Bart de Jong
11. Ruud Collin
12. Gerrit Slingerland
13. Albert Vink

Mocht u nog vragen hebben dan ben ik graag bereid deze te beantwoorden.
Met vriendelijke groet,

Hannie Tijdeman
Voorzitter PvdA Teylingen
0252-210388 of 06-22382694