Uit de koker van Albert

zaterdag, februari 21, 2009

Carnaval


Gisteren was weer traditioneel zoals van af de start van Teylingen de sleutel overhandiging in het overvolle gemeentehuis van Voorhout. De drie prinsen van de carnavalsverenigingen kregen uit handen van burgemeester Schelberg de sleutel van het dorp. Er was natuurlijk voor de drie prinsen weer ruimte om hun kritische noten te laten horen. Net als bij de nieuwjaarsrecepties was ook nu de accomodatieproblematiek een belangrijk onderwerp. De drie verenigingen kampen alle drie al jaren met ruimte gebrek. Waar kunnen de karren voor de optocht in elkaar worden gezet en waar kan materiaal worden opgeslagen. Ook nu geldt dat ik van mening ben dat er duidelijkheid moet komen voor de verenigingen. We moeten de moeite nemen om dit jaar plannen te maken rond alle accomodaties in Teylingen.

Gisterenavond om 23.11 uur werd ook de grootste asbak weer uitgereikt aan iemand die een bijzondere prestatie heeft geleverd in Sassenheim en of voor Sassenheim. Dit jaar was verrasend de keuze gevallen op het gehele bestuur van de stichting "Het Onderdak" Dit bestuur van het cultureel centrum draait al jaren met veel vrijwilligers het hele centrum inclusief de podiumzaal. Een hele prestatie en wat mij betreft een goede keuze van carnavalsvereniging de Saksen.

Vandaag nog even naar de optocht in Sassenheim geweest. Het weer was prima en het was een leuke optocht waar de kredietcrisis natuurlijk behoorlijk werd weergegeven.