Uit de koker van Albert

zondag, mei 25, 2008

Wat gebeurd er allemaal

Vrijdagnacht een bommelding bij Flash casino in Sassenheim. U kunt een goed verslag lezen op http://www.deteyding.nl/ De vraag is natuurlijk wat bezielt dit soort lieden, want natuurlijk is er geen bom gevonden. Om even aan te geven: Politie met groot materieel sluit de weg af. Niemand mag er meer door. Uit voorzorg worden er ambulances naar Sassenheim gestuurd, de brandweer wordt uit bed gehaald. Dit alles voor niets omdat wellicht iemand zijn gram wil halen. De kosten, ja die zijn voor de belasting betalers, wij dus. Dat wordt wel weer verrekend met de OZB!

De inwoners in Warmond zijn teleurgesteld vanwege het feit dat de directie en de ontwerpers van het nieuwe Ludwina niet bereid zijn om de plannen aan te passen aan de wensen van de omwonenden. Jammer want dat is een gemiste kans om bezwarenprocedures tegen te gaan. Bij de rondgang door Warmond hebben we al gezien wat de uitbreiding van Ludwina gaat betekenen. Het gebouw komt een stuk dichter bij de huizen te staan en wordt een stuk kolossaler. Dus logisch dat de omwonenden in verweer gaan.

Uit de overdracht van de provincie naar de gemeente van de vergunningen voor het neerleggen van woonschepen op en rond de Kaag is vastkomen te staan dat een groot deel zonder de juiste vergunning ligt. Dat wordt een hele klus om dit te gaan reguleren en dan ook te handhaven. De gemeente Teylingen zal dan ook aan de provincie extra geld vragen om alle vergunningen weer op peil te brengen en als dat nodig is boten te laten verwijderen. De kosten die Teylingen moet maken zijn veel hoger dan in eerste instantie is ingeschat omdat de provincie niets aan handhaving heeft gedaan. Dus logisch dat de provincie hiervoor de rekening gepresenteerd krijgt.

Ter Leede heeft zich gisteren weten te handhaven in de hoofdklasse A. Dus we houden ook voetbal op het hoogte amateurniveau in Teylingen. Ik heb nog wel een afspraak met de voetbal verenigingen Teylingen en Ter Leede over de problemen met het onderhoud van de velden. Wordt dus nog vervolgt.

Korfbalvereniging TOP is in de veldcompetitie kampioen geworden in de overgangsklasse. Dus ook op het veld gaat TOP weer op het hoogste niveau in Nederland spelen. In de zaal is dat inmiddels ook het geval. Dus zomer en winter TOP korfbal in Teylingen. Trouwens ook TOP 2 is kampioen geworden.

Volgens de laatste insite berichten gaat het de goede kant op met de onderhandelingen tussen de gemeente Teylingen en de heer Klaassen Bos van het kunstcafé in Warmond. In een reactie op mijn eerdere berichten hierover schrijft ook verantwoordelijk wethouder Bert Homan dat hij er op uit is om Klaassen Bos te behouden voor Warmond. Wij wachte de definitieve resultaten af en zullen die dan beoordelen.