Uit de koker van Albert

zaterdag, januari 13, 2007

Visie op Recreatie

Donderdagavond is weer een belangrijke stap gezet in het ontwikkelen van een visie op cultuur en recreatie. Het college heeft op basis van veel inspraak van betrokkenen, ondernemers en raad vier ontwikkelingen benoemd. Er moet geïnvesteerd worden in de recreatie mogelijkheden voor het watertoerisme, De toegangkelijkheid voor de veenweidegebieden (rondje Kaag op de fiets), cultuur en historie (Ruïne van Teylingen en Panorama Tulipland) en het geheel zal gepromoot moeten worden.

Namens de PvdA heeft Elsbeth aangegeven dat we ons in de denkrichting kunnen vinden. We hebben de toevoeging gegeven dat er een samenhang tussen alle onderwerpen moet zijn en dat wij willen dat er een vorm van educatie wordt gezocht om vooral aan de jeugd in en rond Teylingen wordt uitgelegd waarom onze cultuur en recreatie zo belangrijk is. Daarnaast heeft ze aangegeven dat we onze plannen zeker moeten afstemmen met de regio en vooral ook aansluiting zoeken bij de ontwikkelingen op dit gebied in Alkemade.

Er waren twee insprekers die wat twijfels hadden bij de ontwikkeling van een fiets en wandelpad om de Kaag. Afgesproken is dat de commissie van de heren een rondleiding krijgt door de Warmondse polders.