Uit de koker van Albert

donderdag, juli 13, 2006

Snelheidsmetingen

U heeft vast ook enige tijd geleden de oproep gelezen in De Teylinger dat u punten kon aanmelden waar volgens u veel te hard werd gereden door auto's. Daar is namelijk goed op gereageerd. Ik was echter stom verbaasd toen ik hoorde dat de politie geen metingen kan doen in 30 Km zones. Het argument is dat de gemeente er maar voor moet zorgen dat er niet harder dan 30Km kan worden gereden!

Laten we dit argument nu eens doortrekken: Waar zijn snelheidsbeperkende maatregelen getroffen op 50, 70, 80 100, of 120 Km wegen? Nergens!! Hoe kan dat argument dan standhouden? Daar worden dagelijks metingen gedaan en duizenden automobilisten bekeurd.

"Geachte heren inbrekers u mag dat toch niet doen" stelt de rechter. Als verweer geeft de advocaat aan; "maar edelachtbare er waren geen inbrekers werende maatregelen getroffen dus mijn cliƫnt zag geen reden om niet in te breken". "Ja" stelt de rechter "daar zit wat in: vrijspraak"!

Volgens mij is een 30Km zone een zone waarin niet te hard mag worden gereden en moet de gemeente zo veel als mogelijk is proberen de weg daar zo op aan te passen. We proberen dat altijd met de inspraak van bewoners te doen. Dat gaat soms ten kosten van de afdwingbaarheid. Niet overal wil men drempels en obstakels. Er zijn wegen zoals bijvoorbeeld de Westerstraat in Sassenheim waar door auto's structureel te hard wordt gereden. Er is aan bewoners gevraagd om punten aan te geven. Een goed initiatief dat nu direct weer om zeep wordt gebracht. Een volgende keer halen inwoners de schouders op bij een oproep iets te doen want er gebeurd toch niets mee. Hoe zo luisteren naar de inwoners en bestuur dichter bij en inwoners brengen!

1 Comments:

  • At 10:41 p.m., Blogger Joost said…

    Hier zit wel meer achter. In het kader van het landelijke programma 'Duurzaam Veilig' zou je er in elk geval aan moeten werken dat een bepaalde categorie wegen ook als zodanig herkend kan worden. Dus: dertig-kilometerwegen moeten snelheidsremmende maatregelen hebben, anders denken bestuurders: bebouwde kom = 50 km/u. Overigens is het niet waar dat de politie niet op 30 km wegen handhaaft. dat heeft zij bijvoorbeeld recent WEL gedaan op de Jacoba van Beierenwegin Voorhout (max 30 met snelheids"remmers" - althans, daar gaan ze voro door)

     

Een reactie posten

<< Home