Uit de koker van Albert

woensdag, juni 21, 2006

Voetbal

Gisterenavond hebben Hans Goudsmit en ik een gesprek gehad met vertegenwoordigers van de vijf voetbalverenigingen in Teylingen. Het was, net als de vorige keer in september 2005 trouwens, weer een goed gesprek. De verenigingen hebben nog steeds goed contact met elkaar en wachten niet af wat er allemaal op hun af zal komen rond de harmonisatie van subsidies door de gemeente Teylingen. Ze hebben aangeboden om mee te werken en mee te denken met de gemeente hoe het voor de voetbal het beste kan. Men is niet uit op meer geld, maar wil een goede discussie waar argumenten gehoord moeten worden. Men vond het jammer te moeten horen dat wij de participatie van verenigingen in het harmonisatietraject ook hadden voorgesteld, maar dat wethouder Hollart daar niet aan wilde en dat bestempelde als "Poolse landdagen" De verenigingen willen toch in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken worden.

Natuurlijk zijn er ook wensen. Zo is in de kadernota die donderdag zal worden behandeld al opgenomen dat Foreholte een uitbreiding nodig heeft. het bestuur geeft aan dat de prioriteit ligt bij de aanleg van een vijfde veld. Teylingen, Ter Leede en Foreholte hebben daarnaast ook nog behoefte aan kunstgrasvelden. Vooral om de jeugd beter en meer (langer in de seizoen) te kunnen laten trainen. Warmunda liet op dit punt zijn achterste van zijn tong niet zien, maar die vereniging kamt met andere problemen. Men heeft nog steeds vrees dat er een keer huizen op hun grond gebouwd zullen gaan worden. Op zich zou dat goed zijn voor de vereniging want men merkt dat er minder jeugd komt, maar niet op hun plekkie. GWS gaf aan wel het voordeel te zien van kunstgras maar ziet geen mogelijkheden om die op eigen terrein aan te leggen. Men wilde graag gebruikmaken van die velden die wellicht in de toekomst bij anderen worden aangelegd.

In zijn algemeenheid is men tevreden over het eerste half jaar gemeente Teylingen. De vijf clubs hebben één aanspreekpunt in het gemeentehuis en dat wordt als positief ervaren. Minder te spreken was men over de afhandeling van de bezwarenprocedure rond de verhoging van de OZB, die is namelijk nog steeds niet afgehandeld.