Uit de koker van Albert

vrijdag, juni 30, 2006

Regio

Ik vraag mij af of men in de regio nog wel blij is met de nieuwe gemeente Teylingen. Tijdens de behandeling van de kadernota voor de begroting 2007 hebben alle partijen zich zeer kritisch uitgelaten over de financiering van grote projecten binnen Holland Rijnland. Ook gisteren was er in de raadsvergadering grote kritiek op het plan "Knoop Leiden West" In dit plan is bepaald dat er in Teylingen grond beschikbaar komt voor kassenbouw uit Rijnsburg (tegenwoordig de gemeente Katwijk). De verwarring ontstond vooral omdat het voor iedereen niet duidelijk was hoeveel hectaren er nu beschikbaar gesteld zouden moeten worden.

Zwarte Pieten:
Tijdesn de vergadering werd naar mijn stellige overtuiging duidelijk dat het voormalig college in Voorhout op een slechte wijze gecommuniceerd heeft met de toenmalige gemeenteraad. Dat bleek vooral toen alle fracties stelden dat in het verleden altijd was uitgegaan van maximaal 20 ha, maar de fractie van Trilokaal haarfijn kon uitleggen dat 20 ha kassen neerkwam op werkelijk 36 ha infrastructuur. Vooral leden van de raad die ook de vorige periode in Voorhout actief zijn geweest, waren verbeisterd!

De raad heeft in meerderheid aangegeven dat er geen sprake kan zijn van het weggeven van bijna 40ha groen voor kassengebied en heeft de wethouder opdracht gegeven om eerst maar eens met de betrokken andere gemeenten te gaan praten. Eerst zal Katwijk zelf maar eens orde op zaken moeten gaan stellen en het eigen kassengebied refitaliseren, als het dan nog nodig is kunnen we praten over kassengebied binnen Teylingen, maar dan maximaal 20 ha.