Uit de koker van Albert

vrijdag, mei 05, 2006

Bos is de weg kwijt

Wat is er aan de hand met Wouter Bos? Na de prachtige overwinning van de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen slaat hij naar mijn ogen de plank volledig mis met zijn uitspraken over bijvoorbeeld de levensloop regeling.

Na harde strijd is er tussen kabinet en vakbeweging een akkoord gesloten over de invoering van levensloop. Er mogen geen collectieve cao afspraken meer gemaakt worden over stoppen met werken voor 65 jaar, maar daar stond tegenover dat werknemers wel zelf kunnen sparen om eerder te stoppen. Nu wil hij dit blokkeren door de levensloop alleen voor het 55ste jaar te mogen inzetten voor zorgverlof, ouderschapsverlof en scholing. Beste Wouter, dat is allemaal al geregeld in de cao's. Daar hebben de werknemers de levensloop niet voor nodig. De levensloopregeling is juist ter vervanging voor het weggevallen pre pensioen. Natuurlijk de regeling kan verbeterd worden, maar haal de basis niet onder de regeling vandaan. Daar komt bij dat vakbonden geen afspraken in de cao mogen maken met leeftijdsdiscriminatie, dus hoe wil je dat verwezenlijken?

Beste Wouter als je nu al bezig bent om met het CDA te gaan regeren zou ik het toch anders aanpakken. Als je zo doorgaat schop je het niet verder als vice premier achter Jan Peter en volgens mij is dat toch niet wat je wilt?