Uit de koker van Albert

vrijdag, november 11, 2005

Commissie welzijn en bestuur

Gisterenavond was er een gezamenlijke vergadering van de commissie Welzijn en Bestuur. Op de agenda stond als belangrijkste onderwerp: Speeltuin Beatrix en kinderdagverblijf Jip en Janneke. Beide moeten tijdelijk onderdak hebben omdat er op de plek waar de Speeltuin (waar ook het kinderdagverblijf is gevestigd) nieuwe huizen voor de Oranjebuurt worden gebouwd en de speeltuin naar een andere plek in de wijk zal worden verplaatst. Omdat er wegens bouwactiviteiten geen ruimte is om dat direct te doen is het college op zoek gegaan naar een alternatieve plek. Het antwoord was dat men niets kon vinden. De commissie Welzijn heeft zelf een onderzoek opgestart en is ook met de woonstchting Vooruitgang gaan praten en heeft toch weer een paar alternatieven gevonden. De belangrijkste is volgens mij aan de andere kant van de Postwijk bij de voetbalvelden. Daar ligt nog het terrein van Langeveld, waar over een tijdje nieuwe huizen zullen worden gebouwd. Mag ach wat had wethouder Wilbrink weer een bezwaren. Toen ze stelde dat ze zelf ook wel een oplossing wilde heb ik haar verweten dat ze dat niet echt uitstraalde en dat ik soms denk dat er een dubbele agenda is en het college de speeltuin helemaal niet terug wil in de wijk. Dat laatste werd direct ontkend. De commissie gaat nu zelf een voorstel schrijven en zal dat op de komende raadsvergadering aanbieden ter uitvoering aan het college.

Mevrouw Wilbrink gaf over Jip en Janneke aan dat er al veel gesprekken waren gevoerd en dat er oplossingen in zicht waren. Mevrouw Van der Plas van Jip en Janneke werd echt boos op de wethouder en verweet haar dat ze alle contacten zelf had gelegd en had niet direct de indruk dat de wethouder ook maar iets had gedaan. Dit hoorden we niet voor het eerst trouwens. Het is een verwijt wat wel vaker is gemaakt. Denk even aan de Volkstuinenvereniging die ook zelf oplossingen moest verzinnen. Maar goed. Uiteindelijk heeft wethouder Wilbrink toegegeven dat er een oplossing komt voor Jip en Janneke. Dat was een belangrijke toezegging. Samen met de leidsters van Jip en Janneke wordt een oplossing gezocht.

In de rondvraag wilde het CDA door mevrouw Dirven nog even het sociale gezicht uithangen door een brief van een mevrouw uit Lisse te bespreken. "Als het echt allemaal zo slecht is moeten we er wat aan doen". Ik heb direct gevraagd of het CDA dan ook werkelijk bereid is om de regels en vergoedingen aan te passen, maar toen kwam weer de terugtrekkende beweging. Een brief aan de orde stellen en dan aangeven dat het anders moet, dan moet je ook bereid zijn om er echt wat aan te doen, maar daar stak Hans den Hollander direct een stokje voor.