Uit de koker van Albert

woensdag, oktober 26, 2005

Gemeenteraad

Gisterenavond was er nog een vergadering van de gemeenteraad. Belangrijkste zaken die aan de orde zijn geweest waren een lening aan het Rijnlands Lyceum en het parkeren in het dorp.

De lening aan het Rijnlands is nodig omdat de groei van het aantal leerlingen dermate groot is dat verdere uitbreiding verwachtbaar is. Op basis van het huidige aantal wordt al een uitbreiding voorbereid. Omdat het leerlingen aantal blijft groeien zou er over twee jaar verdere uitbreiding nodig zijn. De gemeente moet dat betalen. Door het Rijnlands nu een lening te geven kan de hele uitbreiding in één keer geregeld worden. Nu was er wel wat kritiek op de jaarcijfers van het Rijnlands. De jaarrekening 2004 was niet erg positief. De rector mevrouw Van Meteren gaf echter aan dat er al behoorlijk maatregelen genomen waren en dat hier in 2005 al de eerste resultaten van te verwachten zijn. 2006 zal dan weer positief kunnen worden afgesloten. Voor de PvdA fractie voldoende om een lening toe te kennen.

Het parkeren op het Kerkplein blijft definitief. Op initiatief van de PvdA worden de parkeer plaatsen op het Kerkplein uitgeruild met de parkeerplaatsen op de Oude Haven. Dit betekent dat vanaf 1 april 2006 de hele Oude Haven (op een paar plekken na aan de kant van het water) ingericht kan worden als een horecaplein. Dit tot 1 oktober wanneer het geheel weer kan worden ingericht als parkeer terrein.