Uit de koker van Albert

zaterdag, oktober 22, 2005

rustige week?

Het is een paar dagen rustig op het politieke vlak. Dat wil niet zeggen dat er niets gebeurd. De selectiecommissie heeft gesprekken gevoerd met de wethouderskandidaten van de PvdA. Binnenkort kunt u hier meer over horen. Verder hebben we met de fractie de raadsvergadering voor volgende week dinsdag voorbereid. Er is te merken dat we naar het eind van de gemeente gaan. Niet al te veel voorstellen. Belangrijkste punten zijn; het parkeren in het dorp en een geldlening aan het Rijnlands Lyceum.

De campagne gaat ook door. De eerste posters zijn op de borden geplakt en er wordt, vaak achter de schermen, door het campagneteam hard gewerkt om alles op het juiste moment te laten verlopen. Ik heb veel waardering voor de wijze waarop Jeroen Tomassen leiding geeft aan ons team.

Er zijn deze week twee prominente PvdA-ers overleden. Eerst Andre van der Louw een markant figuur die, was het niet op de voorgrond, op de achtergrond altijd aanwezig was. Gisteren het bericht dat Karin Aldelmund is overleden. Karin heeft eenzelfde achtergrond als ik. Zij komt uit de vakbeweging en is daarna de politiek ingegaan. Karin is daar altijd zichzelf gebleven en legde de vinger vaak op de zere plek. Altijd stelde zij de vraag "waar doen we het voor"?

Ik wil ook nog even complimenten maken voor D66. Zij hebben hun verkiezingsprogramma als gesproken tekst voor blinden en slechtziende op de website staan. Een goed initiatief wat zeker navolging zou moeten krijgen.

Vanavond ga ik nog even naar het jubileumfeest van het onderdak. Wat is dat toch een fantastische club geworden. Elk jaar slaagt men er in een prachtig, maar ook breed, programma neer te zetten. Er komen landelijk toppers en er is ook ruimte voor plaatselijke amateurs (in mijn ogen ook toppers trouwens) en daarnaast is er een goede mix van programma's. Je kunt naar het onderdak voor een lach en een traan zoals dat dan heet. Mooi toneel en goede muziek. Kortom voor elke Teylinger is er wel wat! Ik feliciteer hiermee Het Onderdak.

Er wordt ook nog gewerkt aan de derde nieuwsbrief van de PvdA. Kees de Jong probeert elke twee weken een nieuwsbrief te schrijven met wetenswaardigheden. U kunt zich voor deze nieuwsbrief aanmelden via de link op onze site "uw vragen en opmerkingen". Als u daar uw e-mail adres opgeeft en aangeeft dat u de nieuwsbrief wilt ontvangen krijgt u deze via de mail toegestuurd.