Uit de koker van Albert

zaterdag, juni 06, 2009

Teylingen kampioen


Gisterenavond ben ik naar de receptie van RKVV Teylingen geweest. Dit wegens het kampioenschap van het eerste team en dus de promotie naar de tweede klas van de KNVB. Een behoorlijk sterke prestatie van een goed spelend team. Ik heb Teylingen 1 een aantal keer zien spelen en het is een zeer goed elftal. Namens de gemeente spak wethouder Wim Hollart die de club feliciteerde en natuurlijk een wedstrijdbal overhandigde. Op die bal stonden trouwens alle handtekeningen van burgemeester en wethouders. Bij de overhandiging stelde de voorzitter van Teylingen Wim van der krogt, hé je kan met deze bal alleen op kunstgras voetballen!

Daar ging het gisteren natuurlijk ook over. In de voorzieningen nota is opgenomen dat Ter Leede een kunstgrasveld krijgt en Teylingen niet. Nu heb ik daar bij de behandeling van de kadernota al opmerkingen over gemaakt want ik vind dat beide clubs hetzelfde behandeld moeten worden. Niet dat de één hetzelfde moet krijgen als de ander, maar op basis van argumenten zoals groei van de vereniging of aantal jeugdleden en niet te vergeten de na en buitenschoolse activiteiten bijvoorbeeld in het kader van de brede school.

Een oplossing lijkt in zicht. Ter Leede en Teylingen hebben de handen ineen geslagen en hebben een gezamelijk plan ingediend. In dit plan worden twee kunstgrasvelden aangelegd. Één voor teylingen en één voor Ter Leede. Met die afspraak dat het veld bij Teylingen door de week gebruikt wordt om te trainen en op zaterdag Ter Leede er kan voetballen. Dat vervangen van het trainingsveld is trouwens heel hard nodig. Het veld heeft afgelopen seizoen negen keer geheel onder water gestaan en de jeugd die wilde trainen moest een aantal keren naar huis worden gestuurd. Dat is natuurlijk een heel onwenselijke situatie. Maar goed de afspraken zijn gemaakt en 15 juni is er een gesprek met de gemeente, Ter Leede en Teylingen om het voorstel aan te passen. Gisteren stelde Wim Hollard dat hij het wel zag zitten en wellicht met een nieuw voorstel naar de raad komt.