Uit de koker van Albert

zaterdag, mei 09, 2009

Station Sassenheim

Wat een gedoe over een naam. Zelfs springtij gaat zich er nu mee bemoeien. Er werd zelfs door Warmondse raadsleden gevraagd om te onderzoeken welke naam het beste zou kunnen passen bij het nieuw te bouwen station. Wel weer opvallend want toen de discussie over een station in de schiphollijn ter hoogte van Sassenheim werd opgestart wilde Warmond er natuurlijk niets mee te maken hebben. Want stel je voor dat die bemoeienis ook nog geld zou gaan kosten. Nee laat Sassenheim dat maar opknappen was toen de terugtrekkende beweging van de politiek in Warmond. Maar ja, we zijn nu Teylingen en ja, nu kun je je natuurlijk profileren door de naam aan de kaak te stellen, want je moet nu toch mee betalen.

Tijdens de herindelingsdiscussie werd heel vaak het argument gebruikt dat inwoners van Warmond wel heel erg ver moesten reizen om naar het gemeentehuis af te reizen. Want ze moetsen helemaal naar Sassenheim voor een paspoort. Die zelfde mensen vinden nu dat het station zo dicht bij Warmond ligt dat het ook wel station Warmond genoemd zou kunnen worden. Volgens mij is de afstand tussen Warmond en Sassenheim toch echt niet kleiner geworden. Soms snap ik de gelegenheidsargumenten wel, maar die zouden toch de pet van raadsleden ver te boven moeten gaan.

Tot slot nog even de hardnekkige misverstanden over de plaats van het station. Dat station komt niet aan de Warmonderdam, maar aan de Wasbeeklaan.

Volgens mij kunnen we weer over naar de orde van de dag en ons met echte politieke zaken gaan bemoeien.