Uit de koker van Albert

zondag, maart 29, 2009

Korfbal

Gisterenavond zijn we met een groot deel van de gemeenteraad op bezoek geweest bij korfbalvereniging TOP wereldtickets.nl. Hoewel de nieuwe sporthal van TOP nog niet formeel is geopend kregen we wel een uitnodiging voor de laatste thuiswedstrijd van TOP in de korfballeague. Zeg maar de eredivisie van het korfbal. TOP is vorig jaar gepromoveerd naar deze TOP klasse en was al veilig voor degradatie of promotie / degradatie wedstrijden. Dat was de tegenstander van gisteren DETOS uit Dordrecht nog niet.

We werden welkom geheten door de voorzitter van TOP die ons ook een rondleiding heeft gegeven door het nieuwe complex. Het is een mooie aanwinst voor de sprotclubs en scholen die gebruik gaan maken van de nieuwe hal. Er is een ruime ontvangstruimte voor sponsors en besturen van de tegenstanders en een prachtig krachthonk waar spelers van TOP aan hun conditie kunnen werken.

De wedstrijd was zeer spannend. het publiek maakte er een spektakel van. Vlak voor de rust bij een stand van 10 - 5 leek het er op dat TOP alles volledig onder controle had. Toch ging men de rust in met 11 - 9. Doordat TOP het enigszins liet liggen en DETOS vocht voor lijfsbehoud werd het steeds spannender en kwam de eindstand 20 - 20 op het bord.