Uit de koker van Albert

dinsdag, maart 04, 2008

Bassets

Vanavond ben ik samen met Joost en Elsbeth op bezoek geweest bij de rugby vereniging de Bassets. Nu waren we daar niet alleen, maar met wethouder Wim Hollart en veel andere mensen van de raad. De bassets hebben namelijk de vrijwilligers prijs van de gemeente Teylingen ontvangen voor al het werk dat alle vrijwilligers van de Bassets doen in de gemeente Teylingen en natuurlijk vooral in Sassenheim. Binnen de club zijn zo'n 100 vrijwilligers actief om dagelijks de club te runnen. Maar ook in samenwerking met de Oranjevereniging en Adest Musica worden bijvoorbeeld de najaarsfeesten vorm gegeven.

De Bassets is een bloeiende club die gestaag groeid. Er wordt veel geïnvesteerd in de jeugd en men hoopt over enige jaren een team op landelijk top niveau te hebben. De senioren teams spelen op een hoog niveau en sinds vorig jaar de dames op het hoogste niveau in Nederland. Weer een top club binnen de grenzen van Teylingen.

We werden met open armen ontvangen. Er is een prima uitleg gegeven door de jeugd trainer. Het is best wel een ingewikkeld spelletje met ook nog eens een ingewikkelde telling. Belangrijk is dat vooral jonge kinderen goed weerbaar worden gemaakt. Er is een programma dat pesten tegen gaat en men leert de jeugd van jongs af aan dat men besluiten van een scheitsrechter moet accepteren. Dat is bij andere sporten nog wel eens anders. We hebben nog even gepraat over uitbreidingsmogelijkheden. Of dat op de plek waar de Bassets nu zitten ook werkelijk kan is de vraag maar het is het onderzoeken waard.

Toch wat mij betreft een klein stukje kritiek. Niet richting de Bassets maar richting de gemeente. de vrijwilligers prijs is 250 euro. dat heeft al met al de avond de Bassets ook gekost dus het bedrag mag wel wat aangepast worden wat mij betreft. Een 1 er voor en de vereniging houd aan de prijs ook nog wat over lijkt mij.