Uit de koker van Albert

zaterdag, februari 23, 2008

Astbest

Donderdagavond werd ik gebeld door een verontrustte bewoner die nabij het terrein van de Kistenfabriek Bakker woont. Er zou astbest gevonden zijn. de milieudienst was al ingeschakeld, maar de bewoners wisten dus van niets. Vrijdag heb ik contact gehad met wethouder Gerrit van der Meer en vrijdagmiddag hebben alle omwonenden de volgende brief thuis gekregen:


"Geachte heer, mevrouw,

Afgelopen week is gestart met de sloop van de fundamenten van enkele panden aan de Hoofdstraat 77 – 79. Op deze plek worden appartementen gebouwd.

Bij het slopen van de fundering bleek dat er asbeststukjes in de grond zaten. De grond met asbest is verder door de sloper niet bewerkt. Het sloopbedrijf Van Erk heeft het slopen van de fundering afgelopen maandag onmiddellijk gestaakt. De grond waar de asbest inzit is op een kleine hoop apart gezet.

Door een aantal bewoners zijn vragen gesteld naar aanleiding van deze sloopwerkzaamheden. Reden om vandaag aan het erkende onderzoeksbureau voor asbestinventarisatie Milieu Search B.V. te vragen om het terrein te inspecteren. Uit deze inspecties is gebleken dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is of heeft plaatsgevonden.

De grond waar de asbest inzit wordt zo spoedig mogelijk en in ieder geval voor het weekend met een zeil afgedekt zodat het asbest zich niet verder kan verspreiden.
Bij eerdere sloopwerkzaamheden is de daar aangetroffen asbest op deskundige wijze gesaneerd door sloopbedrijf Van Hal B.V. Dat bedrijf is gecertificeerd voor zulk specialistisch werk.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de Milieudienst West-Holland, de heer P. Binnendijk, tel. 071- 408 36 87.
Wij verwachten u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Hoogachtend,

G. van der. Meer
Wethouder Milieu gemeente Teylingen."



Prima en snel gereageerd vanuit het college.