Uit de koker van Albert

zaterdag, februari 23, 2008

Horeca

Met de horecaondernemers zijn in Teylingen afspraken gemaakt. Deze afspraken gaan vooral over de sluitingstijden en zijn in relatie met de overlast die ontstaat als alle kroegen tegelijk dicht gaan. De horeca ondernemers die mee gaan doen met het convenant tussen ondernemer, gemeente en politie krijgt de gelegenheid om in het weekend tot 02.00 uur open te gaan. Daarna moet de deur op slot, maar mogen bezoekers langer blijven. Hiermee wordt beoogd dat men geleidelijker naar huis gaat en wordt voorkomen dat grote groepen tegelijk op straat zijn. Het geheel is natuurlijk in eerste instantie een proef en zal geƫvalueerd worden. Het moet leiden tot minder vernielingen en overlast.

Goed is te weten dat de horeca ondernemers zelf open staan voor klachten van hun bezoekers. Het is vaak makkelijker voor omwonenden om de kroegbaas aan te spreken dan om de aangeschoten jongelui direct aan te spreken. Dat laatste escaleert vaker dan dat het oplossingen biedt. De kroegbaas kan de jongelui dan weer aanspreken. Dat werkt vaak veel beter.