Uit de koker van Albert

woensdag, februari 06, 2008

Raadsvergadering

In de raad van afgelopen donderdag is het nieuwe wapen van Teylingen aan de orde geweest. Alle fracties waren unaniem van mening dat de blauwe Barensteel toch zilver zou moeten worden. Dit met dank aan de insprekers in de commissie BFT, de stichting oud Sassenheim en de beheerder van de ruïne van Teylingen. Die hebben door gedegen onderzoek aangetoond dat zilver historisch gezien beter is dan blauw.

Tijdens het debat over de verkeerssituatie in Voorhout werd in tweede termijn een motie ingediend met de oproep om het oplossen van de verkeersproblemen op de Heerenweg in Voorhout naar voren te halen. Wij hebben deze motie niet gesteund. Niet omdat wij niet inzien dat er verkeersproblemen zijn op de Heerenweg, maar omdat het naar voren halen van mogelijke oplossingen altijd ten koste gaan van andere problemen die dan blijven liggen en omdat wij de inschatting maken dat de problemen echt kunnen worden aangepakt als de aanleg van de noordelijke randweg klaar is. Daarbij vinden wij dat je niet alleen naar Voorhout moet kijken, maar naar heel Teylingen. de verkeersproblemen (drukte) op de Westerstraat in Sassenheim zijn ook niet mis en daar zou ook wel wat aan moeten gebeuren. Zo zijn er nog wel meer voorbeelden te noemen.

We hebben het initiatief van Pieter van der Bent (VVD) om een onderzoek te doen naar de instelling van een jeugdbrandweer wel van harte gesteund. Een prima initiatief om kinderen kennis te laten krijgen in alles wat de brandweer doet. Wellicht levert het ook nog een paar nieuwe vrijwilligers op voor de echte brandweer.

Tot slot hebben we ook ingestemd met de instelling van de Greenpoort Ontwikkelings Maatschappij (GOM). Deze GOM is de eerste stap in de uitvoering van Greenpoort Bollenstreek. De bedoeling is dat er in de bollenstreek door aan- en verkoop van gronden, ruilverkaveling enz. grotere robuusteren bedrijven ontstaan en de verrommeling van het gebied zal worden tegengegaan dan wel wordt weggehaald. De rijksoverheid, de provincie en alle gemeenten van Holland Rijnland hebben hier geld voor over.