Uit de koker van Albert

woensdag, december 12, 2007

Vooruitgang

Vanmiddag was de verjaardag van woonstichting Vooruitgang. De Sassemse woonstichting bestaat 95 jaar. In die 95 jaar is natuurlijk heel wat veranderd, maar de roep om huisvesting vooal in de betaalbare sector is nog steeds groot. Bij de start van de woonstichting ging het vooral om de erbarmelijke woonomstandigheden van seizoensarbeiders die vooral in de bollen hun geld kwamen verdienen. Wat is er anders dan nu. Ook nu hebben we nog steeds seizoensarbeiders. Ze komen niet uit het oosten van het land, maar wat verder weg uit Polen. Ook voor de hedendaagse seizoenarbeiders zijn de woonomstandigheden niet goed. Er is vandaag nog een grote conferentie over gehouden in Rotterdam. Daar komt bij dat het huisvesten van oost Europeanen (het gaat zeker niet alleen om Polen) ook gepaard met overlast voor de buren. Het probleem moet ook weer worden aangepakt. Dat vraagt weer nauwe samenwerking tussen de woonstichting en de gemeente.

Jammer vond ik de politiek beladen toespraak van de directeur van de woonstichting. Hij sprak diverse keren wethouder Gerrit van der Meer aan over zaken waar Gerrit soms helemaal niets aan kan doen. Gerrit pakte dit wel weer goed op en gaf in een korte toespraak de geschiedenis van de woonstichting weer.

Ik hoop dat morgen de eerste dag van Vooruitgang is naar het 100 jarig bestaan. Ik hoop dat we over 5 jaar kunnen vieren dat de woonstichting flink geïvesteerd heeft in de bouw van woningen voor starters. Wellicht dat Stefan Schrader een plan indient voor de bouw van 150 betaalbare woningen in de Roode molenpolder.

2 Comments:

  • At 5:22 p.m., Blogger Geerlings said…

    Voor de woningen in Nieuw Saksen is nog niets getekend!
    Voor de appartementen en de woningen in plandeel B zijn de onderhandelingen nog niet afgerond.
    Daar is nergens iets over te lezen.
    Wel heeft de woningbouw deel A rond.

     
  • At 10:41 p.m., Blogger Albert Vink said…

    Beste Meneer of mevrouw Geerlings,

    Bedankt voor uw reactie.
    Ik zal er navraag naar doen. Zodra ik meer weet zal ik het melden.

    Albert Vink

     

Een reactie posten

<< Home