Uit de koker van Albert

zaterdag, november 17, 2007

Oranjebuurt wordt afgebouwd

Gelukkig is er weer wat positiefs te melden over de oranjebuurt in Sassenheim. Er is een bouwbedrijf gevonden die de huizen wil gaan afbouwen. Van Onze wethouder Gerrit van der Meer heeft de raad op 16 november het volgende bericht ontvangen:

"Geachte leden van de raad,

Gistermiddag om omstreeks vier uur is een intentieovereenkomst gesloten tussen BVR Roosendaal, Woonstichting De Vooruitgang en Woningborg over het voltooien van de bouw in de Oranjebuurt in Sassenheim. De handtekeningen zullen waarschijnlijk op 22 november aanstaande worden gezet. Naar verwachting zullen de werkzaamheden op 1 december worden hervat. Over de uitvoering - planning en streefdata van oplevering, rol van eerder actieve onderaannemers en leveranciers, keuring en bruikbaarheid van ter plaatse opgeslagen materialen, enzovoorts - zal tussen parijen in de komende weken nader overleg plaatsvinden. Over de afhandeling van door de vertraging geleden schade is intensief overleg tussen belanghebbenden en Woningborg gaande.

Het bericht dat hiervoor is samengevat bereikte mij gistermiddag iets na vier uur, bij monde van de heer Steven Schrader, directeur/bestuurder van De Vooruitgang. Gisteravond was er een - uiteraard al eerder geplande - informatieavond met bewoners (huurders en kopers) van de Oranjebuurt. Ik heb ervoor gekozen om Steven Schrader in de gelegenheid te stellen op die avond het goede nieuws te brengen, zodat de direct belanghebbenden het bericht als eersten konden ontvangen. Door die keuze ontvangt u nu het bericht op het moment dat het reeds in het Leids Dagblad en op De Teyding is gepubliceerd. Ik reken op uw begrip daarvoor.

In de komende weken en maanden zal er uiteraard meer nieuws over de Oranjebuurt volgen. Ik houd u daarvan op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Gerrit van der Meer"