Uit de koker van Albert

maandag, december 24, 2007

Raadsvergadering

Afgelopen donderdag hebben we de laatste raadsvergadering van 2007 gehad. Een spannende vergadering omdat al het gedoe rond de plaatsing van kassen in de Elsgeesterpolder de spanning aardig had opgevoerd. De stuurgroep Knoop Leiden West had in zijn wijsheid besloten om een externe deskundige aan te stellen die een bindend advies zou gaan geven over de besluiten van de raad van Teylingen. En dat kan dus niet. Want een besluit dat democratisch is genomen kun je niet opzij zetten door als derde partij even een extere deskundige aan te stellen die dan dat besluit weer gaat terugdraaien.

Ik vind ook dat het verstandig is om onze vertegenwoordiger in de stuurgroep Knoop Leiden West te vervangen. Ondanks dat het om onze eigen wethouder gaat is het een verstandig besluit. En niet omdat Gerrit van der Meer niet goed genoeg zou zijn, maar omdat we met de buurgemeenten Katwijk en Oegstgeest in een impasse zitten en nieuwe spelers beter in staat zijn om deze impasse te doorbreken. het zou een goed voorbeeld zijn om dat ook in katwijk te doen. Daan Binnendijk heeft zich net als Gerrit van de Meer zo ingegraven dat dit een belemmering is om uit de problemen te kunnen komen.

Een motie voorbereid door Trilokaal die nog een keer vaststelde wat we als Teylingen willen met het nieuwe kassengebied hebben we ondersteund en mede ingediend. De motie is raadsbreed aangenomen en geeft onze vertegenwoordiger in de knoop Leiden West weer een steun in de rug. Tijdens het debat werd duidelijk dat wij als raad niet tegen bemiddeling zijn, maar meer in de vorm van het goed uitleggen dat de keuze die wij hebben gemaakt ook uitvoerbaar is.

De recreatievisie is ook vastgesteld. Zoals ik al eerder heb aangegeven jammer dat het lang niet altijd over visie ging, maar meer over de uitvoeringsplannen. Maar daar kunnen we nu mee gaan starten. Wij hebben nog aangegeven dat er goed te sarten is met de uitvoering van ons plan over Koudenhoorn, maar die toezegging wilde wethouder Bert Homan niet doen.