Uit de koker van Albert

zaterdag, december 15, 2007

Kassen

Vanmorgen las ik tot mijn stomme verbazing in het Leidsch Dagblad dat het dagelijks bestuur van de Knoop Leiden West een bindend advies gaat vragen aan een externe deskundige. Na een zeer moeizaam proces hebben we in de raad van Teylingen eindelijk een keuze gemaakt waar we in de Elsgeesterpolder kassen kunnen gaan bouwen. Er lagen twee keuzes voor. De eerste keus van de knoop Leiden West was aan de Rijnsburgerweg. De raad van Teylingen is daar niet van overtuigd. Zeker niet als je ook de aanleg van een nieuwe randweg rond Rijnsburg (die ook weer voor een deel over Teylings grondgebied gaat lopen) bij de besluitvorming betrekt. Dan kun je niet anders concluderen dat aan de rand van Rijnsburg een veel betere keuze is dan langs de Rijnsburgerweg.

Er wordt vanuit Katwijk furieus gereageerd op onze keuze. Men schermt dat de MODB (milieu overleg duin en bollenstreek) tegen onze variant zou zijn. Echter ook de MODB heeft de aanleg van de nieuwe weg door het gebied niet mee laten wegen in hun advies. We hebben de heer Van Dijk van de MODB diverse keren naar gevraagd. Daarbij wie is nu eigenlijk katwijk dat zij denken te kunnen bepalen hoe wij onze ruimte moeten invullen. De discussie alleen al is te gek voor woorden aan het worden.

Zonder dat de raad van Teylingen op de hoogte is gebracht wordt nu een extern adviseur in het leven geroepen die zelfs een bindend advies gaat geven over de ontstane sitiuatie. Ik vraag mij werkelijk af wat dat nu nog gaat toevoegen. Stel dat die adviseur aangeeft dat de kassen toch aan de Rijsburgerweg moeten worden gebouwd. Dat is dan een bindend advies aan het bestuur van de Knoop Leiden west. Maar niet aan de raad van Teylingen! Ons standpunt is glashelder! Eigenlijk willen we helemaal geen kassen, als het moet dan aan de rand van Rijnsburg. Als dat niet kan wat mij betreft helemaal geen kassen meer en wordt het tijd dat we ons maar terug gaan trekken uit de knoop Leiden west. Dan mag wat mij betreft Katwijk zijn eigen kassen probleem maar oplossen.