Uit de koker van Albert

maandag, september 10, 2007

Vakantie is voorbij

Na de rust van augustus is het een drukke tijd aan het worden. Woensdag is de eerste fractievergadering na de vakantie geweest. In de fractie was veel te bespreken. Belangrijkste onderwerp voor de komende commissies is toch wel de kassen die gebouwd gaan worden in Koosterschuur Trappenberg of wel in de Elstgeesterpolder. Dat ze er komen staat inmiddels vast. Daar konden we als gemeenteraad van Teylingen niet meer onderuit. De voorbereidingen door het vorige college van Teylingen waren daarvoor al veel te ver. nu is de vraag waar ze komen aan de orde. Onze fractie is nog niet overtuigd dat het college de beste oplossing heeft gekozen. Dat zal beter onderbouwd moeten worden.

Er stonden ook makkelijkere zaken op de agenda. Zo hebben we gepraat over de nieuwe manier van vergaderen. Van tijd tot tijd worden over bepaalde onderwerpen ronde tafel gesprekken gehouden. Dit in plaats van het inspreken in de commissie. De raad kan dan veel gemakkelijker met inwoners praten over bepaalde onderwerpen. Veel meer vragen stellen enz. Ook hebben we onze nieuwe plek in de vernieuwde raadszaal besproken.

Zaterdag in park Rusthof natuurlijk nog even naar de kunstmarkt geweest. En het hele weekend waren natuurlijk de schippertjesdagen in Warmond.

Vandaag (maandag) heb ik overleg met de raad van toezicht van de stichting Sassenheim aan de Kaag. De raad van toezicht bestaat uit Hans Walenkamp en Cees Waal. Los van de zakelijke kant is het ook leuk om Cees weer een keer te spreken. Hij zit nog steeds als waarnemend burgemeester in Delfzijl.

Morgen (dinsdag) hebben we een gesprek met het bestuur van de volkstuinders vereniging Elsgeest over de klachten van een aantal leden. Niet dat ik in een bemiddeling tussen leden en bestuur in wens te komen, maar ik wil weten welke afspraken het college heeft gemaakt met het bestuur en wie verantwoordelijk is voor de aanleg van de drainage en of die drainage professioneel (zoals het hoort) is aangelegd. Daarna zullen we een afspraak maken met de klagers en heb onze bevindingen meedelen.

Woensdag is er weer een bijeenkomst "gast bij de raad" en zal ik een deel van de presentatie voor mijn rekening nemen.

Donderdag is de commissie BFT (bestuur financiƫn en toerisme). We hebben die avond twee ronde tafel gesprekken. De eerste gaat over het bewonen van het botel Residence in Warmond. Het college wil de eigenaren de ruimte geven om langer dan de afgesproken 56 dagen in hun eigen appartement te laten verblijven. We praten in het ronde tafel gesprek met betrokkenen.
Het tweede ronde tafel gesprek gaat over het sluiten van de milieustraat in Warmond. Voor de hele agenda verwijs ik even naar http://www.teylingen.nl/

Vrijdagochtend komt het presidium bij elkaar. Daar worden procedures afgesproken en de angenda voor de volgende raadsvergadering vastgesteld.

Vrijdagavond heb ik een afspraak met Hans den Hollander en Ard van der Steur. We praten dan even bij over hoe het gaat binnen de coalitie en natuurlijk zal ook aan de orde komen wat de de komende tijd van elkaar mogen verwachten. Een gesprek met een goed glas wijn dus.

Zaterdagochtend zijn we trouwens ook aanwezig tijdens de barderie in Voorhout. Daar willen we met zoveel mogelijk mensen praten over de invoering van de WMO en de gevolgen die dat voor iedereen heeft.

Al met al een druk weekje dus!