Uit de koker van Albert

woensdag, september 05, 2007

Bedrijvenbezoek

Soms worden zaken uit de oude gemeenten in ere gehouden. Zo ook het bedrijven bezoek dat de ondernemersvereniging elk jaar organiseert voor raad en college. In Sassenheim was het een goede gewoonte dat de VHIS (Vereniging van Handel en Industrie Sassenheim) elk jaar een paar bedrijven uitzocht om te laten zien wat er allemaal in Sassem werd geproduceerd. De OVT (Ondernemers Vereniging Teylingen) heeft deze traditie overgenomen. Omdat recreatie een speerpunt is van de gemeente Teylingen hebben we een bezoek gebracht aan een aantal watersportbedrijven in Warmond stelde voorzitter van de OVS Frank Manders (RABO bank) bij de opening van het bezoek.


We hebben gezien wat de firma Van Leest op dit moment verkoopt. Het zijn peperdure sloepen van het merk Long Island. Deze schepen kosten door de bank genomen 150.000 euro. Het afgelopen jaar zijn er 24 verkocht. In het verleden bouwde van Leest trouwens alle schepen voor de politie en douane. Maar door bezuinigingen is de werf daar mee gestopt.



Bij Nico Ouwehand hebben we zijn boten opslag bekeken. Daar is ook nog een specialist voor scheepsmotoren en een zeilmakerij gevestigd.



Bij Aad Juffermans hebben we de hele haven bekeken. Ook zijn werf waar nog schepen worden gebouwd en gerenoveerd was de moeite waard om te bezien.



Bij Olympia hebben we een rondleiding gehad op hun schepen en uitleg gekregen over de vele verhuurmogelijkheden die dit bedrijf heeft. Zo wist ik niet dat je ook lid kan worden van Olympia en dan in Amsterdam boten kan huren en daar door de grachten kan varen. Ook is men voornemens om activiteiten te onpooien in Rotterdam.



Aan het eind kregen de vier rondleiders / eigenaren van Frank Manders een bedankje en was er een informeel samenzijn bij Olympia.

De foto's zijn gemaakt door Rose Marie Keizer.