Uit de koker van Albert

maandag, september 03, 2007

Bewoners niet gehoord

Niet voor de eerste keer, en helaas waarschijnlijk ook niet voor de laatste keer, heb ik vanavond weer een voorbeeld gezien hoe het niet moet. De bewoners van de Rijnsburgerweg waren in het gemeentehuis uitgenodigd om met onze wethouder Gerrit van der Meer te praten over de kassen die in de Elstgeesterpolder gebouwd gaan worden. In het hele traject zijn deze bewoners niet betrokken geweest. Dat geeft natuurlijk problemen. Onze wethouder doet zijn best om duidelijk te maken dat er in de loop der tijd een aantal beslissingen zijn genomen die je niet zo maar terug kan draaien en de bewoners hameren er op dat ze lang zo ver nog niet zijn als de wethouder en zouden liever een variant uitgewerkt zien die inmiddels van de lijst is geschrapt.

De standpunten komen geen centimeter bij elkaar. Bewoners en de wethouder gaan uit elkaar, maar of de bewoners het gevoel hebben dat ze wat bereikt hebben betwijfel ik ten zeerste.

Het probleem wordt op het bordje van de raad neergelegd. Volgende week is er een commissie vergadering en zullen de bewoners ook op bezoek komen. Daar krijgen we een herhaling van het geen zich vanavond heeft afgespeeld. de wethouder zal zijn standpunt verdedigen en de raad moet zien dat de inspraak van de bewoners gehoord gaat worden. Ik weet op dit moment niet wat daar nu uit moet komen. Het zal nog wel een pittige discussie geven in onze fractie en natuurlijk ook in de commissie en de raad.

2 Comments:

  • At 7:13 p.m., Blogger Unknown said…

    Hebben de wethouders van Katwijk, Oegstgeest en Teylingen zelf gekozen voor de 2 overgebleven varianten of heeft de Commissie Ruimte mede bepaald?

     
  • At 7:56 a.m., Blogger Albert Vink said…

    Beste Elbert Reij,

    Er zijn oorspronkelijk 4 scenario''s ontwikkeld. Gezamenlijk hebben de betrokken college's de keuze gemaakt voor de twee nu voorliggende varianten waar feitelijk al een stevige voorkeur voor 1 variant is neergelegd.

    De commissie ruimte debatteerd woendsdag 12 september over de keuzes die zijn gemaakt. Wij zijn nog niet overtuigd van de keuzes die nu voorliggen.

    Groeten Albert Vink

     

Een reactie posten

<< Home